Blogs en nieuws

iStock_000007337891_Large.jpg

Hoe veilig is een condoom?

woensdag 15 maart 2023

Condooms zijn het meest populaire en betaalbare voorbehoedsmiddel. Het is de enige vorm van anticonceptie die niet alleen ongewenste zwangerschappen helpt te voorkomen, maar ook beschermt tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. Bovendien is het een van de weinige voorbehoedsmiddelen zonder hormonen. Condooms zijn er in allerlei soorten en maten, er zijn speciale condooms met smaakjes, met extra glijmiddel of in gezellige kleuren. Maar hoe veilig is een condoom nou eigenlijk?

gescheurd condooms.png

Condoom gescheurd: wat nu?

woensdag 1 maart 2023

Als condooms op de juiste manier gebruikt worden, is de kans op scheuren klein. Toch gebeurt het soms. Er kan iets scherps met het condoom in aanraking zijn gekomen, of slijtage is de boosdoener. Gelukkig kun je een aantal dingen doen bij een gescheurd condoom.

Aftrekken en pijpen met condoom

Aftrekken en pijpen met condoom?

woensdag 15 februari 2023

Bij aftrekken en pijpen denken we niet direct aan het gebruik van een condoom. Condooms zijn er voornamelijk om de verspreiding van soa’s tegen te gaan en ervoor te zorgen dat een vrouw niet zwanger wordt. Maar toch zijn er enkele voordelen van het gebruiken van condooms tijdens de handmatige en orale bediening van het mannelijke geslachtsdeel.

iStock_000019305225_Double.jpg

Alles over de houdbaarheid van condooms

woensdag 1 februari 2023

Hebben condooms een houdbaarheidsdatum? Jazeker! Daar denk je vaak niet gelijk aan als je aan condooms denkt, maar de houdbaarheid is heel belangrijk bij het gebruik van het populaire voorbehoedsmiddel!

Lakens2.jpg

Hoe kun je glijmiddel uit je lakens krijgen?

woensdag 18 januari 2023

Terwijl je nog aan het nagenieten bent van een passievolle nacht, zie je opeens dat het glijmiddel vlekken in de lakens heeft achtergelaten. Vervelend, want hoe krijg je dit eruit? [host] heeft gelukkig een paar tips voor jou om de vlekken afkomstig van glijmiddel op waterbasis of siliconenbasis te verwijderen.

Nieuwsbericht_CDF.jpg

Wanneer heb je een XL condoom nodig?

woensdag 4 januari 2023

Niet alleen voor kleding en schoenen heb je de juiste maat nodig, ook de juiste maat condooms gebruiken is belangrijk. Uit onderzoek is gebleken dat de verkoop van XL condooms flink is toegenomen maar dat de gemiddelde lengte van de penis hetzelfde is gebleven. Worden er dan grotere condooms gebruikt terwijl dit helemaal niet nodig is? Dat moet je zeker niet doen! Wanneer je een te groot condoom gebruikt, is de kans groot dat deze afglijdt waardoor je niet meer goed beschermd bent tegen soa’s en ongewenste zwangerschappen. Wanneer heb je een XL condooms dan wel nodig? Alleen wanneer je groter geschapen bent dan gemiddeld.

vakantie1.jpg

Condooms meenemen op vakantie

woensdag 21 december 2022

Wanneer het hoogseizoen in de zomer bijna begint, krijgen wij regelmatig vragen over condooms meenemen op vakantie zoals: ‘Men zegt dat condooms sneller scheuren wanneer je ze meeneemt in het vliegtuig, klopt dat?’ en ‘Is het veilig om condooms in het buitenland te kopen of is het beter om condooms vanuit Nederland mee te nemen?’.

singles day.png

Singles Day bij Condoomfabriek.nl

dinsdag 8 november 2022

Vrijdag is het weer zo ver; Singles Day. Singles day is ieder jaar op 11 november omdat er vier keer een 1 in de datum zit (11/11). Een speciale dag voor singles omdat het helemaal niet erg is om single te zijn. Want zeg nou zelf, geen verplichtingen naar een ander toe en doen waar je zin in hebt, is zo slecht nog niet. Omdat wij bij Condoomfabriek ook heel erg blij worden van Singles day hebben we vanaf aanstaande woensdag een speciale actie. Welke dat is, lees je in dit nieuwsbericht:

verstand-tussen-de-lakens.jpg

Nieuw Studiejaar: Gebruik je verstand tussen de lakens

vrijdag 9 september 2022

Het nieuwe studiejaar staat weer voor de deur. Ondanks dat er coronamaatregelen zijn, zullen er ook dit jaar weer veel nieuwe studenten naar de grote steden trekken. Dit betekent dat er veel nieuwe contacten worden gelegd bij onder andere studentenverenigingen. Deze contacten kunnen uitmonden in hele gezellige avondjes, waarbij het belangrijk is dat je verstandige keuzes maakt. Ook tussen de lakens is dit het geval. Waarom en hoe je dit zou moeten doen, willen we graag met je delen.

gratis-meetlint-condooms

Gratis meetlint bij aankoop van Condooms

donderdag 14 juli 2022

Shoppen bij Condoomfabriek resulteert vaak in de vraag: welke maat condooms moet ik kopen? Het antwoord daarop is best belangrijk, want een te klein condoom kan scheuren en een te grote kan vroegtijdig afglijden. Daarbij zorgt de verkeerde maat condoom voor minder gevoel tijdens de seks. Daarom ontvang je nu een meetlint bij iedere condoombestelling! De actie loopt tot 1 september!

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11