KLANTENSERVICE

Ruilen en Retourneren

Retouraanvraag formulier

Wij streven ernaar om jouw retourzending binnen 3  werkdagen na ontvangst te behandelen.

 
 
 
 
 
 
 

Je hebt het recht om binnen 14 dagen, zonder opgave van redenen je aankoop te herroepen. Je mag de artikelen binnen deze 14 dagen retourneren. Je kunt contact met ons opnemen per telefoon of e-mail. Ook is het mogelijk om het retouraanvraag formulier in te vullen. Indien je jouw retourzending via het formulier aanmeldt nemen wij mailcontact met je op en behandelen we jouw retouraanvraag zo snel mogelijk. 

U kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.

Wil je een artikel retourneren of ruilen? Doe dan altijd je factuur, pakbon of een handgeschreven brief met je adresgegevens in het pakketje. De verzendkosten zijn voor eigen rekening. Je kunt het pakket retourneren naar:

Retourafdeling CLS
Noordpolderstraat 21
4571 LR Axel

Voorwaarden

Bij retourzendingen gelden de volgende voorwaarden:

  • Artikelen dienen ongeopend geretourneerd te worden. Intimiteitsproducten (zie onderstaande uitzonderingsregels) kunnen enkel worden geretourneerd indien de verzegeling nog intact is. Indien artikelen geopend geretourneerd worden, kunnen wij hiervoor de waardevermindering in rekening brengen.
  • Artikel en verpakking zijn onbeschadigd. Indien er sprake is van beschadigingen zoals scheuren, deuken of vlekken kunnen wij hiervoor de waardevermindering in rekening brengen.
  • Indien je bij de bestelling een cadeau hebt gekregen i.v.m. een minimale besteding, dient dit cadeau ook geretourneerd worden. Wordt dit niet gedaan dan kunnen hier kosten voor in rekening worden gebracht. De waarde van het cadeau wordt dan verrekend met het retour te ontvangen bedrag.
  • Bij een defect artikel kun je meer informatie vinden via Garantie.
  • Combi-deals kunnen alleen in zijn geheel worden geretourneerd. Hier kunnen geen losse artikelen van worden teruggezonden. Een voorbeeld van een combi-deal is: Triple Safe voordeelpakket.

Uitzondering

Wegens hygiënische voorschriften kun je de volgende artikelen uitsluitend retourneren wanneer de verzegeling nog intact is:

  • Kousen/ ondergoed/ lingerie
  • Seksspeeltjes (producten bestemd voor genitaal en/of anaal contact)
  • Tepelversiering en/of pompjes
  • Drogisterij artikelen (glijmiddel, condooms, tabletten etc.)
  • Kostuums
Ook uitgesloten van het herroepingsrecht zijn DVD’s, waarvan de verzegeling na levering is verbroken. Deze producten zijn onverzegeld namelijk makkelijk kopieerbaar.

Procedure

Na het ontvangen van de retourzending zal onze klantenservice afdeling het artikel nakijken. Indien het artikel wordt geretourneerd en aan de retourvoorwaarden voldoet wordt er een creditfactuur aangemaakt.

Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat u aangetoond heeft deze te hebben opgestuurd.

Als het artikel dient te worden omgeruild, sturen wij het vervangende artikel binnen twee werkdagen op.

Let op: Lees voordat je iets terugstuurt de bovenstaande voorwaarden en uitzonderingen goed door. Retourzendingen die vallen onder de uitzonderingsregels kunnen we niet vergoeden. Daarbij rekenen we verzendkosten wanneer je deze artikelen weer terug wilt ontvangen.

Afgekeurde artikelen worden voor maximaal 3 maanden na ontvangst bewaard. Indien deze termijn is verstreken zullen wij deze artikelen vernietigen.

Heb je nog vragen over de procedure? Neem dan contact op met de klantenservice. We helpen je graag verder.

Gevolgen van herroeping

Als je de volledige overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot dat moment hebt gedaan inclusief verzendkosten zo spoedig mogelijk van ons terug. In ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je herroeping.

Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke betaling hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk met een andere wijze van terugbetaling hebt ingestemd. Voor zulke terugbetalingen worden geen kosten in rekening gebracht.

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de artikelen hebben ontvangen of je hebt aangetoond dat je de artikelen hebt teruggezonden, al naar gelang welke situatie zich eerder heeft voorgedaan.

Ontvangen artikelen dien je niet later dan 14 dagen, na communicatie van besluit van herroeping van de overeenkomst, aan ons terug te sturen.

Ons retouradres is:

Retourafdeling CLS
Noordpolderstraat 21
4571 LR Axel

Je bent op tijd als je de artikelen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. Wij vragen je om bij de retourzending de originele pakbon of - indien je die niet meer hebt - een briefje te voegen met daarop in ieder geval het ordernummer.

Aansprakelijkheid van waardevermindering van de artikelen geldt bij gebruik van de goederen dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de artikelen vast te stellen. Houd hierbij wel rekening met de bovenstaande uitzonderingen. Wegens hygiënische voorschriften kunnen bepaalde artikelen niet worden geretourneerd wanneer de verzegeling na levering is verbroken.