Hoe kun je glijmiddel uit je lakens krijgen?

Terwijl je nog aan het nagenieten bent van een passievolle nacht, zie je opeens dat het glijmiddel vlekken in de lakens heeft achtergelaten. Vervelend, want hoe krijg je dit eruit? Condoomfabriek.nl heeft gelukkig een paar tips voor jou om de vlekken afkomstig van glijmiddel op waterbasis of siliconenbasis te verwijderen.
 

Glijmiddel op waterbasis uit je lakens krijgen

Vlekken afkomstig van glijmiddel op waterbasis uit je lakens en kleding krijgen is gelukkig geen probleem. Glijmiddel op waterbasis lost op in water en is daarom gemakkelijk uit kleren en lakens te verwijderen. Je kunt het gewoon mee laten draaien met de rest van de vuile was. Het is lastiger om glijmiddel op siliconenbasis uit lakens en kleding te krijgen en kan zelfs blijvende vlekken veroorzaken als het niet goed eruit gewassen wordt.

Glijmiddel op siliconenbasis uit je lakens krijgen

Het verwijderen van glijmiddel op siliconenbasis uit lakens en kleding kost wat meer tijd maar het is gelukkig niet onmogelijk. Het beste kun je lakens en kleding behandelen met een afwasmiddel met citroen of een combinatie van citroensap met afwasmiddel. Dit laat je even intrekken en daarna kun je het normaal wassen. Citroen zorgt er voor dat de siliconen loslaten waardoor het makkelijker eruit te wassen is. Lakens kun je het best op een hoge temperatuur wassen. Is er wat glijmiddel op siliconen basis op een meubelstuk terecht gekomen? Dit is geen probleem. Ook de bekleding van meubels kun je behandelen met een afwasmiddel met citroen of een combinatie van citroensap met afwasmiddel. Hierna is het met lauwwarm water af te wassen. Let wel op dat je niet te veel afwasmiddel gebruikt op de bekleding, anders trekt het niet goed in en gaat het schuimen. Vlekken op suède en leer zijn bijna niet te verwijderen.

Mochten bovenstaande tips niet werken, dan kun je ook altijd specifiek schoonmaakmiddel voor vlekken gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar bij verschillende supermarkten. Een voorbeeld hiervan is Cillit Bang of HG.

Lees ook:
Weet jij alles over de houdbaarheid van condooms?
Hoe veilig is een condoom?
- Condooms meenemen op vakantie?
Wanneer heb je een XL condoom nodig?
Aftrekken en Pijpen met condoom?
- Wat zijn de beste condooms?

 

Bestel Glijmiddel op Waterbasis

[[P,128,4,0,nofilter]]

Bekijk alle Glijmiddelen op Waterbasis >