Condooms meenemen op vakantie

Wanneer het hoogseizoen in de zomer bijna begint, krijgen wij regelmatig vragen over condooms meenemen op vakantie zoals: ‘Men zegt dat condooms sneller scheuren wanneer je ze meeneemt in het vliegtuig, klopt dat?’ en ‘Is het veilig om condooms in het buitenland te kopen of is het beter om condooms vanuit Nederland mee te nemen?’.
 

Condooms in het vliegtuig

Er circuleert een verhaal over scheurende condooms, zodra ze in het vliegtuig hebben gezeten. Is dit een broodje aap verhaal of is het wel degelijk waar? Het antwoord hierop is zowel ja als nee.

Wanneer je condooms in je koffer stopt en de koffer wordt het bagageruim van een vliegtuig ingeladen, heeft deze koffer veel te leiden. Het bagageruim van een vliegtuig is tijdens een vlucht aan enorme temperatuurverschillen onderhevig. Hierdoor kan het voorkomen dat de condooms in de koffer aan een te lage temperatuur worden blootgesteld. Dit kan als gevolg hebben dat het condoom onzichtbaar wordt beschadigd en daardoor mogelijk kan gaan scheuren. Dit is natuurlijk iets wat je niet wilt!

Maar hoe kun je condooms dan wel veilig meenemen op vakantie? Wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat, kun je het beste je condooms in de handbagage meenemen. De meeste condooms dienen namelijk bewaard te worden in een omgeving waar de temperatuur niet lager is dan 5 graden Celsius en niet hoger dan 35 graden Celsius. Kijk vooraf goed op de verpakking van de condooms wat de minimum en maximum temperatuur is om ze veilig te kunnen bewaren.
 

Condooms kopen in het buitenland

Durf je geen condooms in je handbagage mee te nemen omdat je bang bent dat tijdens een douane controle de condooms eruit worden gehaald? Dan is er de mogelijkheid om je condooms in het buitenland te kopen.

Gelukkig hoef je niet bang te zijn dat condooms uit je handbagage worden gehaald door de douane. Het is normaal gesproken duidelijk te zien dat het om condooms gaat wanneer ze een blik in je tas werpen en ook hier wordt er discreet met je spullen omgegaan. Wees daarom goed voorbereid en koop voordat je op vakantie gaat je condooms in eigen land bij een voor jouw vertrouwd verkooppunt voor condooms. Dan ben je er zeker van dat je de meest veilige condooms hebt welke voldoen aan de strenge Europese wetten en maatstaven en kun je zorgeloos genieten van een fantastische vakantie!

Lees ook:
- De checklist voor opwindende vakantieavonturen
Weet jij alles over de houdbaarheid van condooms?
Hoe veilig is een condoom?
Wanneer heb je een XL condoom nodig?
Aftrekken en Pijpen met condoom?
- Wat zijn de beste condooms?
- Hoe kun je glijmiddel uit je lakens krijgen?

 

Bestel Condooms voor op Vakantie

[[P,311,4,3,nofilter]]

Bekijk alle soorten Condooms >