Weet jij alles over de houdbaarheid van condooms?

Hebben condooms een houdbaarheidsdatum? Ja, condooms zijn maar een bepaalde tijd te bewaren. Na productie is een condoom minimaal 5 jaar houdbaar en betrouwbaar - mits je ze goed bewaart en volgens de bijsluiter gebruikt.
 

Waarom is een condoom na de houdbaarheidsdatum niet meer te gebruiken?

Wanneer condooms al een lange tijd liggen en de  houdbaarheidsdatum overschrijden, wordt het latex fragiel en een stuk minder elastisch. Daarom kunnen ze na het passeren van de houdbaarheidsdatum makkelijker scheuren of knappen en voldoen ze dus niet meer aan alle eisen waar een condoom aan moet voldoen. Op iedere condoom verpakking staat de houdbaarheidsdatum gedrukt. Kijk voor gebruik daarom altijd eerst naar deze houdbaarheidsdatum.

Hoe gebruik je ze goed?

Wanneer je condooms koopt zit hier altijd een gebruiksaanwijzing bij. Wanneer je niet weet of je de condooms op een correcte manier omdoet, of niet weet hoe je een condoom om moet doen, is het geen overbodige luxe om deze bijsluiter eens goed te bestuderen. Ook op Condoomfabriek.nl kun je online een condoom gebruiksaanwijzing vinden.

Hoe bewaar je condooms op de juiste manier?

Om er voor te zorgen dat condooms betrouwbaar blijven, moeten ze op de juiste manier bewaard worden. Condooms bewaar je in de verpakking op een droge, koele plek. Deze plaats mag niet koeler zijn dan 5 graden Celsius en niet warmer dan 35 graden Celsius. Ook mogen condooms niet in de zon liggen omdat het latex hier na een tijd poreus van kan worden.

Bewaar condooms dus nooit in de auto of in je portemonnee. De beste plek om condooms te bewaren is in je nachtkastje naast het bed. Dan liggen ze ook nog eens binnen handbereik!

Lees ook:
Hoe veilig is een condoom?
- Condooms meenemen op vakantie?
Wanneer heb je een XL condoom nodig?
Aftrekken en Pijpen met condoom?
- Wat zijn de beste condooms?
- Hoe kun je glijmiddel uit je lakens krijgen?

 

Bestel Nieuwe Condooms

[[P,311,4,3,nofilter]]

Bekijk alle condooms >