Wanneer heb je een XL condoom nodig?

Niet alleen voor kleding en schoenen heb je de juiste maat nodig, ook de juiste maat condooms gebruiken is belangrijk. Uit onderzoek is gebleken dat de verkoop van XL condooms flink is toegenomen maar dat de gemiddelde lengte van de penis hetzelfde is gebleven. Worden er dan grotere condooms gebruikt terwijl dit helemaal niet nodig is? Dat moet je zeker niet doen! Wanneer je een te groot condoom gebruikt, is de kans groot dat deze afglijdt waardoor je niet meer goed beschermd bent tegen soa’s en ongewenste zwangerschappen. Wanneer heb je een XL condooms dan wel nodig? Alleen wanneer je groter geschapen bent dan gemiddeld.
 

Hoe weet ik of ik een XL condoom moet gebruiken?

Wat veel mensen niet weten is dat het vaak niet aan de lengte, maar aan de diameter van het condoom ligt wanneer deze niet (goed) past. Een condoom moet strak zitten zodat het niet afglijdt tijdens het vrijen. Maar als het rubbertje knelt of moeilijk afrolt, dan is het waarschijnlijk te klein. In dit geval moet je een XL condoom gebruiken want deze zijn een paar millimeter breder dan standaard condooms. Door je penis op te meten kun je eenvoudig berekenen of jij een grotere condoommaat nodig hebt. Pak een meetlint en meet de omtrek in het midden van de penis om de juiste maat te bepalen. Let erop dat je een erectie hebt tijdens het meten. Is de omtrek van je penis groter dan 11,5 cm? Dan is het slim om eens een grotere maat te proberen. Of maak gebruik van onze Digitale Condoom Maat Meter.
 

 

Merken XL condooms

Op Condoomfabriek.nl vind je diverse condooms met een maatje meer van verschillende merken. Zo heb je bijvoorbeeld Safe XL condooms en Durex Comfort XL condooms die langer zijn dan de standaard condooms. Je kunt ook kiezen voor MySize. Het Duitse merk heeft meerdere producten met een grotere breedte en lengte dan de standaard condooms. Bekijk het gehele assortiment XL condooms.

 

Lees ook:
Weet jij alles over de houdbaarheid van condooms?
Hoe veilig is een condoom?
- Condooms meenemen op vakantie?
Aftrekken en Pijpen met condoom?
- Wat zijn de beste condooms?
- Hoe kun je glijmiddel uit je lakens krijgen?