Soorten condooms

Welk soort condoom het beste is, hangt af van jouw wensen. Er zijn gelukkig een heleboel soorten condooms en ze beschermen allemaal, dus er zit hoe dan ook een optie bij die voor jou perfect is.

Lees meer...

Soorten condooms: welke is het beste voor mij?

Om wat inzicht te krijgen in wat voor soorten condooms er allemaal zijn, kun je onze gids gebruiken om te vinden waar je naar op zoek bent voordat je condooms gaat kopen.

Ik ben op zoek naar ... Probeer ...
Een gewoon condoom, zonder toeters en bellen Standaard condooms
Een extra glijdend gevoel Condooms met extra glijmiddel
Condooms zonder latex Latexvrije condooms
Een condoom dat me de sensatie geeft dat ik er geen om heb Ultra dunne condooms
Extra veiligheid Extra sterke condooms
Een manier om nog langer te genieten Orgasme vertragende condooms
Extra stimulatie Condooms met ribbels en nopjes
Een condoom dat speelt met de zintuigen Verwarmende condooms, verkoelende condooms
Smaak bij orale seks Condooms met smaak
Condooms gemaakt van uitsluitend natuurproducten Vegan condooms
Een condoom met een gevoel voor humor Fun condooms
Veiligheid op maat Extra grote condooms, kleine condooms
Een grote voorraad condooms Grootverpakking condooms
 

Standaard condoom

De naam zegt het: dit is een condoom dat een standaardformaat heeft. Deze condooms zijn voorzien van een reservoir en glijmiddel, maar hebben verder geen smaak of speciale structuur. Het standaard condoom heeft een rechte vorm met een nominale breedte van 52-54 mm. Mocht je niet precies weten of deze maat voor jou geschikt is? Raadpleeg dan ons blog over condoommaten

Condooms met extra glijmiddel

Zo ongeveer alle condooms zijn ervan voorzien, maar deze hebben nóg meer glijmiddel, voor extra genot. Daarnaast is het gebruik van glijmiddel een effectieve manier om te zorgen dat je condoom niet scheurt.

Latexvrije condooms

Latexvrije condooms zijn van een ander materiaal gemaakt dan het standaard latex. Dat materiaal kan een bepaald soort hars zijn of stoffen als polyisoprene (een synthetische rubbersoort). Deze condooms zijn perfect als je een latexallergie hebt en dus geen gewone condooms kunt verdragen.

Ultra dunne condooms

Deze condooms zijn dunner dan de standaard variant. Een standaard condoom heeft een gemiddelde dikte van 0,065mm. Een condoom wordt als ‘ultra dun’ gekwalificeerd als deze dunner is dan 0,05mm. Ultra dunne condooms bootsen het gevoel na dat je er geen om hebt, en dat kan heel prettig voelen. Dit condoom is niet minder veilig en scheurt niet sneller dan een normaal condoom, wat soms nog wel eens gedacht kan worden. (Lees ook: Condoom gescheurd: wat nu?)

Extra sterke condooms

Extra sterke condooms zijn iets dikker dan normale condooms en van een sterk materiaal gemaakt, wat ervoor zorgt dat ze extra veiligheid bieden. Daarnaast zijn deze condooms perfect voor anaal gebruik, omdat ze minder snel scheuren dan standaardcondooms.

Orgasme vertragende condooms

Naast glijmiddel aan de buitenkant, hebben orgasme vertragende condooms ook een speciaal glijmiddel aan de binnenkant van het condoom, dat ervoor zorgt dat het orgasme uitgesteld wordt. Dit glijmiddel bevat benzocaïne, een stof die licht verdooft. Dit middel wordt geactiveerd door lichaamswarmte, dus zodra je het condoom hebt omgerold, kun je veel meer stimulatie weerstaan en langer van elkaar genieten.

Condooms met ribbels en noppen

Er bestaan condooms met alleen noppen, alleen ribbels, of allebei. De ribbels en noppen kunnen bij penetratie zorgen voor extra stimulatie. Ook zijn deze condooms voorzien van glijmiddel.

Extra stimulerende condooms

Hieronder vallen alle soorten condooms die net een beetje extra geven. Denk aan bijvoorbeeld condooms met een verkoelende of verwarmende gel, die op de zintuigen inspelen.

Condooms met smaak

Altijd al aardbei willen proeven tijdens het pijpen? Dat kan met deze speciale condooms die voorzien zijn van een eetbare gel die een smaakje heeft. Ze bestaan in vele variaties; zo is er sinaasappel, banaan, appel, vanille, enzovoort.

Vegan condooms

Veganistische condooms zijn vrij van dierlijke ingrediënten en hebben een compleet natuurlijk productieproces. Deze condooms zijn perfect als je een allergie hebt voor melkeiwitten of uit idealistische principes.

Fun condooms

Deze condooms brengen extra pret in je vrijpartij. Er zijn verschillende variaties fun condooms. Denk aan glow-in-the-dark condooms die kunnen licht geven in het donker, of condooms in leuke kleurtjes. Fun condooms zijn leuk om te geven als geschenk of om zelf mee te experimenteren.

Condooms op maat

Mocht je condoommaat afwijken van de maat van een gemiddelde penis, dan zijn er condooms met speciale maten beschikbaar. Denk aan XS, XL, of zelfs XXL condooms. Je kunt onze maattabel raadplegen om te zien wat jouw condoommaat het beste voor jou is.

Grootverpakking condooms

De condooms in deze categorie zijn in grote hoeveelheden te bestellen. Deze grootverpakkingen zijn geschikt voor mensen die snel door hun condooms heen gaan of simpelweg altijd goed voorbereid willen zijn.