Soorten condooms

Kleine condooms

Kleine Condooms hebben een kleinere nominale breedte en zorgen er op die manier voor dat het condoom goed past om een kleinere penis. Deze XS Condooms hebben een smallere breedte. Het kan namelijk zo zijn dat je penis bijvoorbeeld iets minder breed is. Als je dan een normaal condoom gebruikt, zul je merken dat hij niet helemaal goed om de penis sluit. Dit kan gevaarlijk zijn, omdat het risico dat hij afglijdt tijdens de seks groter is. Ook is de kans op scheuren groter waardoor je minder goed beveiligd bent tegen ongewenste zwangerschap en soa's. Mocht het bij jou het geval zijn dat het condoom te loszit, dan is het verstandig om een kleiner condoom aan te schaffen.

Lees meer...

Maten XS condooms

Het ligt vaak niet aan de lengte maar aan de diameter van het condoom wanneer deze niet goed past. Om erachter te komen of je XS condooms nodig hebt, kun je een meetlint gebruiken. Toch raden we aan om vooral eens verschillende condooms uit te proberen. Populair zijn de My Size condooms, die je in verschillende condoom maten vindt. En denk eraan: het gaat er uiteindelijk om hoe je hem gebruikt…

De penis opmeten

Om erachter te komen wat de juiste condoom maat voor jou is, kun je eenvoudig de penis opmeten. Het enige dat je nodig hebt, is een meetlint. Je meet de omtrek in het midden van de penis. Je moet een erectie hebben om de goede condoom maat te kunnen bepalen. Als de omtrek van de penis tussen de 9,5 cm en 11 cm ligt, is het aan te raden om eens een condoom maat kleiner dan het standaard condoom te proberen.