Soorten condooms

Vrouwencondooms

Vrouwencondooms zijn, zoals de naam al doet vermoeden, condooms voor vrouwen. Het eerste waar de meeste mensen aan denken bij het woord condoom is het nummer 1 voorbehoedsmiddel voor de man. Maar er zijn dus ook condooms voor de vrouw beschikbaar. Net zoals het gewone condoom zijn deze condooms bedoeld om het uitwisselen van lichaamsvocht tegen te gaan. Een vrouwencondoom is net zo effectief als het gewone condoom. Het is een superalternatief voor de independent woman! Daarnaast zijn de meeste vrouwencondooms latexvrij, waardoor ze door iedere vrouw gebruikt kunnen worden.

Lees meer...

Vrouwencondoom gebruiken

Een vrouwencondoom bestaat uit een kunstof hoesje met aan beide uiteinden een plastic ring. Aan de binnenkant tussen de ringen zit een gesloten hoesje die het uitwisselen van lichaamsvocht tegen gaat. Het eerste wat je doet is een comfortabele positie aannemen. Daarna breng je één van de ringen in je vagina in en zorg je ervoor dat deze zo diep mogelijk zit. De ring moet minimaal voorbij het schaambeen zitten. De andere ring en een stukje van het condoom, zal nu buiten je vagina hangen maar dat is niet erg. Als het condoom goed is aangebracht kun je beginnen met seks. Als jullie klaar zijn, kun je het condoom dicht knopen en in de prullenbak gooien. Zo geeft het ook geen rommel!

Voordelen van het vrouwencondoom

Er zijn meerdere voordelen bij het gebruik van een vrouwencondoom. Het eerste is dat je het al uren voordat je seks hebt in kan brengen. Dit is niet slecht voor je lichaam, maar wel goed voor de sfeer! Ook zeggen veel vrouwen die een vrouwencondoom gebruiken dat seks lekkerder is met dit condoom. De ring stimuleert namelijk de clitoris als de juiste bewegingen worden gemaakt.