Te snel klaarkomen

Snel klaarkomen, te vroeg klaarkomen, voortijdige zaadlozing, het betekent allemaal hetzelfde. Toch is het erg vervelend. Het betekent dat je tijdens een seksuele handeling al na minimale stimulatie klaarkomt. Dit kan erg vervelend zijn, want als je samen aan het vrijen bent wil je ook graag samen klaarkomen en niet dat het meteen al voorbij is.

Er zijn verschillende onderzoeken geweest naar het orgasme van de man. Een oud onderzoek uit de jaren 40 zegt dat de gemiddelde man binnen 2 minuten een orgasme krijgt als zijn penis in de vagina is. Een onderzoek uit de jaren 70 schat deze op 3 minuten, en weer een ander onderzoek zegt 10 minuten. Echter bij voortijdige zaadlozing vindt het orgasme al na een paar seconden plaats. Dit blijkt bij een derde van alle Amerikaanse mannen te gebeuren. Bij zelfs 50% van alle jonge mannen (onder de 21) is het zo dat hij of zijn partner aangeeft dat hij te snel klaar komt.

Gaat het over?
Het is moeilijk hier iets aan te doen, maar zodra je wat ouder wordt gaat het bijna altijd vanzelf over.
Toch wil je er natuurlijk nú iets aan doen. Er zijn een paar kleine tips die je kunnen helpen als je snel klaarkomt. Ten eerste helpt het wel om elke dag te masturberen. Het is niet zo gek om te snel klaar te komen als je maar eens per week een orgasme hebt. Probeer tijdens het masturberen eens te ontdekken hoe het voelt als je bijna klaar komt. Bij het mannelijk orgasme heb je iets wat ze ‘the point of no return’ noemen. Dit is het moment waarop een orgasme onvermijdelijk is. Zorg ervoor dat je dat punt leert te herkennen, en voor dat moment wat rustiger aan doet. Hiermee kun je het orgasme uit stellen.

Een andere handige tip is eens een ander standje gebruiken. Dit is misschien wel de handigste tip die we kunnen geven. Het mannelijk orgasme heeft veel verbanden met je spieren, en bij standjes waar hij bovenop ligt zul je dus je spieren meer gebruiken en vlugger klaar komen. Het is dan handig om eens de rollen om te draaien en een ander standje te proberen. Als hij op zijn rug ligt en zij boven op hem zit, kan hij zich meer ontspannen.

We bieden hier condooms aan die je helpen het orgasme te vertragen. Er zit een licht verdovende glijmiddel in, die je penis minder gevoelig maakt. Dit kan je helpen een langere vrijpartij te krijgen.

Als het na deze tips nog steeds niet lukt het orgasme wat langer uit te stellen, is het verstandig om contact op te nemen met de huisarts, deze kan je aanraden wat je nog meer kunt doen.