Hoe worden condooms getest

De condooms die Condoomfabriek.nl levert zijn van de hoogste kwaliteit en worden aan alle tests onderworpen. Dit geldt voor alle condooms zoals de standaard condooms, die met smaakjes, voor anale seks en de latex vrije condooms.

Condooms worden allemaal stuk voor stuk getest en steekproefsgewijs wordt een deel ook nog aan een paar zwaardere tests onderworpen. Ten eerste worden alle condooms getest met een elektrische test. Hiermee kan gemakkelijk en vlug ontdekt worden of er gaatjes of zwakheden in het condoom zitten.

Steekproef

De condooms die in de steekproef worden meegenomen krijgen een aantal testen. Zo worden voor test A bijvoorbeeld 200 condooms uit de badge gebruikt. Indien vervolgens blijkt dat een x-aantal (bijvoorbeeld 5 stuks) deze test niet haalt, wordt de badge condooms afgekeurd. Er zitten in deze steekproef ook testen bij waar alle steekproef condooms voor moeten slagen, maar dus ook testen waarbij er een aantal mogen falen.

Blaastest

Zo wordt er onder andere een blaastest uitgevoerd. Condooms moeten een wettelijk minimum van 18 liter lucht kunnen bevatten. Hier wordt echter een minimum van 22 liter gehanteerd, en het gemiddelde condoom bij Condoomfabriek.nl kan wel 40 liter lucht bevatten. Dit laat zien hoe enorm sterk het materiaal is.

Watertest

Een andere test is de zogeheten ‘watertest’ uitgevoerd. Bij deze watertest worden een aantal condooms gevuld met water. De condooms worden opgehangen boven een vel papier. Als na een paar uur druppels op dit papier zijn gevallen, is de partij onbetrouwbaar en wordt deze afgekeurd.

Ook wordt de lengte en de nominale breedte van het condoom gemeten.
Na al deze tests doorstaan te hebben, kunnen de condooms veilig verkocht worden!