XL condooms steeds populairder

Uit onderzoek van Condoomfabriek.nl is gebleken dat de verkoop van XL condooms de afgelopen 5 jaar explosief is toegenomen. Vijf jaar geleden waren nog "maar" 5% van de totale condoom verkopen XL condooms tegen ruim 9% in 2014. Uit hetzelfde onderzoek is echter gebleken dat de penislengte van de mannen niet is gegroeid. De toename in de verkopen van XL condooms lijkt dus meer verband te houden met het ego van de mannen dan met de grootte van het geslachtsdeel.

Van de ruim 11.340 ondervraagde klanten gaf het merendeel aan een gemiddelde penislengte te hebben tussen de 12 en 17 centimeter met een gemiddelde omtrek tussen de 50 en 54 millimeter. Tock kochten deze klanten XL condooms ondanks standaard condooms aan deze maten voldoen. Een XL condoom is namelijk pas nodig vanaf een omtrek van 56 millimeter of meer. Kopers van XL condooms gaven in het onderzoek aan zich zelfverzekerder te voelen indien het XL condoom goed past.

Er is uiteraard niets mis met het kopen van XL condooms echter brengt het wel risico's met zich mee om een niet goed passend condoom te gebruiken. XL condooms zijn over het algemeen slechts enkele millimeters groter dan de normale condooms. Door dit minimale verschil lijkt een XL condoom net zo goed te passen als de standaard versie. Echter door het verschil in grootte zit het condoom minder strak dan de standaard versie en is de kans op afglijden groter. Wij adviseren dan ook altijd een goed passend condoom te gebruiken.

XL Condooms