Nieuw Brits onderzoek naar de gemiddelde penismaat

Maak jij je weleens druk om het formaat van je penis? Dat hoeft helemaal niet! Een nieuw Brits onderzoek naar de gemiddelde penislengte en omvang, dat gepubliceerd is in BJU International wijst uit dat het hebben van een kleiner formaat penis heel normaal is.

Om erachter te komen wat de gemiddelde penislengte en omvang is, werden er maar liefst 20 studies gehouden onder 15.521 mannen. De penis werd opgemeten door een hulpverlener volgens een standaard procedure. Uit de studies bleek dat de gemiddelde lengte van een slappe penis (in 95% van de gevallen) tussen de 6,5 en 11,5 centimeter is en in opgewonden staat tussen de 10,5 en 16 centimeter. De gemiddelde omtrek van een penis is slappe toestand is 9,31 centimeter omtrek en in erectie 11,66 centimeter. Daarnaast werd er gekeken naar een verband tussen de penismaat en schoenmaat, vingerlengte, leeftijd en testikelgrootte vergeleken en hier leek geen verband tussen te zitten. Ook waren er geen aanwijzingen voor rassenvariabiliteit. Wel bleek er een kleine aanwijzing te zijn voor de invloed van lichaamslengte op de penismaat.

Volgens David Veale, één van de onderzoekers van King's College London, kunnen hulpverleners door dit onderzoek mannen met een kleiner geschapen geslachtsdeel geruststellen. Veel mannen zijn namelijk onzeker over het formaat van hun geslachtsdeel. Echter in een ander onderzoek van J. Lever (over het belang van het formaat van het geslachtsdeel en de mening van mannen en vrouwen hierover) onder 52.031 heteroseksuele mannen en vrouwen werd al duidelijk dat slechts 55% van de mannen tevreden was over hun eigen penisgrootte, terwijl 85% van de vrouwen tevreden waren met de penisgrootte van hun partner. Het blijkt wel weer, mannen maken zich veel te druk!

Standaard Condooms