Latex condooms versus latexvrije condooms

Het condoom is het meest gebruikte voorbehoedsmiddel in Nederland. Dit komt omdat ze je beschermen tegen zowel ongewenste zwangerschappen als seksueel overdraagbare aandoeningen. Het voorbehoedsmiddel bestaat al duizenden jaren en is door de jaren heen gemaakt van verschillende materialen zoals schapendarmen, geitenblazen of nylon. Tegenwoordig worden de meeste voorbehoedsmiddelen van latex gemaakt. Het kan zo zijn dat je overgevoelig bent voor dit materiaal en het anticonceptiemiddel niet kunt gebruiken. Als alternatief kun je dan latexvrije condooms gebruiken zodat je goed beschermd bent tijdens het vrijen. Op Condoomfabriek.nl vind je beide soorten in het assortiment!
 

Latex condooms

De voorbehoedsmiddelen worden al sinds het begin van de 20e eeuw gemaakt van het natuurlijke rubber latex. Dit rubberachtige stofje is enorm sterk én flexibel waardoor ze een goede bescherming bieden tegen soa’s en ongewenste zwangerschappen. Een voordeel van latex condooms is dat ze vrij eenvoudig te maken zijn, hierdoor zijn de productiekosten niet heel hoog. Het kan zo zijn dat je een latex condoom niet prettig vindt of er zelfs allergisch voor bent. In dit geval kun je het beste een latexvrij condoom gebruiken.
 

Latexvrije condooms

Zoals gezegd kan niet iedereen met zijn of haar partner latex condooms gebruiken want het kan zo zijn dat één van jullie een latex allergie heeft. Iemand met een latex allergie reageert vaak meteen op het materiaal. Al binnen enkele minuten na aanraking ontstaat er een reactie zoals een droge of rode huid, branderigheid en/of kortademigheid. Het standaard rubbertje kan in dit geval niet gebruikt worden. Gelukkig zijn er latexvrije condooms ontwikkeld - deze zijn gemaakt van polyisopreen of polyurethaan als vervangende stof voor latex. Het voordeel van latexvrije condooms is dat ze dunner zijn en warmte beter geleiden, daarom worden deze ''rubbertjes'' ook vaak door mensen gebruikt zonder allergie.

Probeer ze zelf uit om te bepalen welke jij fijn vindt!

Bekijk ons assortiment!