Hoe worden condooms getest?

Alle condooms die je vindt in de webshop van Condoomfabriek.nl zijn uitgebreid getest. Hieronder lees je meer over hoe dezegetest worden om ervoor te zorgen dat ze allemaal aan de hoogste eisen voldoen! Rubbertjes kopen is op Condoomfabriek.nl niet alleen snel maar ook veilig!

 

De afmetingen

Elk voorbehoedsmiddel heeft exact dezelfde afmeting in zowel lengte breedte als dikte. Ieder rubbertje wordt automatisch door een computer gecontroleerd op de juiste maten. Daarom worden alle verschillende soorten en maten apart van elkaar geproduceerd.

 

Lekkend

Het rubbertje wordt uiteraard ook getest op eventuele lekken. Het grappige is dat dit gebeurt door stroomstoten en niet door het condoom te vullen met bijvoorbeeld water. Door het onder stroom te zetten met elektronische impulsen kan de computer herkennen of er gaatjes of zwakkere plekken in het voorbehoedsmiddel zitten. Alle zwakke producten worden direct afgekeurd en vernietigd.

 

De stevigheid

Ieder condoom wordt in het productieproces onderworpen aan de rektest. Dit wil zeggen dat het kapotje door een machine wordt uitgerekt om te testen of het latex stevig genoeg is voor gebruik. Een rubbertje kan wel tot 5x zijn eigen lengte en breedte worden uitgerekt zonder te scheuren. Het komt dus bijna nooit voor dat het scheurt door rekken maar vrijwel altijd door scherpe voorwerpen of lucht in het tuitje.

 

ISO norm

Dat condooms allemaal getest worden zegt uiteraard niet dat er nooit iets mis kan gaan. De voorbehoedsmiddelen worden onderworpen aan de strengste testen en zijn volledig getest volgens ISO normen maar niets geeft 100% garantie.

 

Dure condooms scheuren niet

Uit de vele onderzoeken van o.a. de consumentenbond is gebleken dat in Nederland geen enkel slecht condoom bestaat. Ook is uit deze testen gebleken dat de dure rubbertjes zoals bijvoorbeeld van Durex zeker niet beter zijn dan de goedkopere huismerken. Het is dus een fabeltje dat dure producten beter zijn dan de goedkopere. Enkele grote merken kwamen zelfs slechter uit de testen dan de diverse huismerken.

 

Tips

Koop altijd condooms bij vertrouwde webshops zoals Condoomfabriek.nl. Je weet dan zeker dat je originele en officieel gekeurde rubbertjes koopt. Ga je een kapotje gebruiken? Let dan altijd op de uiterste gebruiksdatum en gooi het weg als deze datum is overschreden. Een condoom biedt nooit 100% bescherming. Ben je klaar met het gebruik van het voorbehoedsmiddel, controleer dan voor de zekerheid of deze nog heel is.

Condooms kopen