Het verschil tussen mannen en vrouwencondooms

Wat een (mannen)condoom is, weten veel mensen wel en hoe dit condoom gebruikt moet worden ook. Maar een vrouwencondoom… Dat is voor veel mensen nog onbekend terrein. Wat is een vrouwencondoom en hoe kun je deze gebruiken? Deze vragen komen vaak binnen bij onze klantenservice en in dit artikel willen wij deze vragen graag beantwoorden en leer je wat het verschil is tussen een standaard condoom en een vrouwencondoom.
 

Wat is een vrouwencondoom?

Een vrouwencondoom wordt niet zoals een standaard (mannen) condoom om de penis van de man afgerold, maar wordt voor geslachtsgemeenschap vaginaal ingebracht en beschermt net als normale condooms tegen SOA’s en ongewenste zwangerschappen. Veel vrouwencondooms zijn gemaakt van latexvrij materiaal en daardoor ook geschikt voor vrouwen en mannen met een latexallergie. Een vrouwencondoom is groter dan een gewoon condoom en ziet er uit als een zakje met 2 ringen: één ring aan de buitenkant en één ring aan de binnenkant zodat het vrouwencondoom goed blijft zitten in de vagina.
 

Voordelen vrouwencondooms

De belangrijkste voordelen van een vrouwencondoom ten opzichte van een gewoon condoom zijn dat vrouwen zelf de controle hebben met betrekking tot veilig vrijen en je de vrijpartij niet meer hoeft te onderbreken om een condoom om te doen, omdat je het vrouwencondoom voor het vrijen al in kunt brengen. Voor iedereen die het gebruik van condooms een vervelende maar wel belangrijke onderbreking vindt is een vrouwencondoom dus dé oplossing.
 

Hoe gebruik je een vrouwencondoom?

Een vrouwencondoom kun je vooraf al vaginaal bij jezelf inbrengen. De eerste paar keer zal het even oefenen zijn, maar je zult snel merken dat het eigenlijk heel gemakkelijk is:

Stap 1: Open de verpakking waar het condoom in zit. Let op: gebruik geen scherpe voorwerpen zoals een schaar of mes en zorg ervoor dat je het condoom niet kunt beschadigen met ringen en/of scherpe nagels.
Stap 2: Kijk goed wat de boven- en onderkant van het vrouwencondoom is: de binnenring zit aan de achterkant van het vrouwencondoom. Pak het condoom vast bij het gesloten einde en knijp de ring vast tussen je duim en wijs- of middelvinger.
Stap 3: Ga gehurkt zitten of ga liggen met je benen in de hurkstand. Nu kun je de binnenring zo diep mogelijk de vagina inbrengen. Duw het condoom zover mogelijk naar binnen en zorg ervoor dat het condoom niet draait.
Stap 4: Druk met je wijs- of middelvinger de binnenring tot het eind van de vagina en zorg ervoor dat de buitenring buiten de vagina blijft zitten.

Na het volgen van deze 4 stappen ben je klaar voor een veilige penetratie. Net als een normaal condoom kun je een vrouwencondoom éénmalig gebruiken. Na afloop van de vrijpartij hoeft het vrouwencondoom niet direct verwijderd te worden omdat het zich vormt aan de vaginawanden en niet aan de penis. Het kan dus niet vanzelf uit de vagina glijden. Wanneer je het condoom eruit haalt moet je de buitenring draaien totdat het condoom dicht is en het sperma er niet uit kan druppelen. Nu kun je het vrouwencondoom voorzichtig uit de vagina trekken en weggooien in een vuilnisbak.
 

Verschillen tussen mannen- en vrouwencondoom

Het grootste verschil tussen een gewoon condoom en een vrouwencondoom is dat een mannencondoom vlak voor de geslachtsgemeenschap om de penis aangebracht moet worden en een vrouwencondoom ruim voor penetratie al vaginaal ingebracht kan worden. Een ander duidelijk verschil is dat de man met een normaal condoom na het ejaculeren zich direct terug moet trekken uit de vagina, terwijl dit met een vrouwencondoom niet nodig is. Een standaard condoom kan namelijk afglijden wanneer de penis slap wordt waardoor het condoom niet meer beschermt tegen SOA’s en/of een ongewenste zwangerschap. Een vrouwencondoom past zich aan de vagina aan en niet aan de penis waardoor het blijft zitten totdat je het er zelf uit haalt.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een vrouwencondoom een keer uitproberen? Dat kan! In de categorie [url=http://Condoomfabriek.nl/condooms/latex-vrij latexvrije condooms[/url] vind je de vrouwencondooms en kun je ze direct bestellen.