Welke maat condoom?

Je gaat voor het eerst condooms kopen, maar hoe weet je nu of je de juiste maat hebt? Een condoom moet goed om de penis zitten. Als een condoom te strak zit, of te klein is bestaat er grote kans op scheuren. Zit een condoom je veel te ruim, dan kan het condoom tijdens de seks van de penis glijden. Een condoom die je perfect past knelt niet en zit niet te los.

Maar welk condoom past je nu perfect? Zo zijn er condooms met verschillende maten vanaf 47mm nominale breedte t/m 69mm. Van extra small tot XXXL. Op het internet zijn er diverse meettools te vinden die je uit kan printen om de juiste maat voor je op te kunnen meten. Ervaring leert echter dat je de beste maat kan vinden door te passen.

Op Condoomfabriek.nl kan je hiervoor condooms per stuk bestellen en kan je dus gemakkelijk proberen welke maat voor je geschikt is. Je zit dus niet gelijk vast aan grotere aantallen van een bepaalde maat die je misschien niet eens past. Probeer dit op een rustig moment voordat je seks gaat hebben. Op het moment zelf de diverse maten passen, verstoort het mooie intieme moment.

Natuurlijk is de pasvorm van de diverse soorten condooms ook verschillend. Zo heb je anatomisch gevormde condooms en cilindrisch gevormde condooms. Bij cilindrische condooms is de breedte over de gehele lengte hetzelfde. Anatomisch gevormde condooms zijn niet over de gehele lengte even breed en dit kan daardoor fijner aanvoelen. Echter is dit voor iedereen persoonlijk. Test het zelf met de condooms van Condoomfabriek.nl!