Vrouwencondoom inbrengen

Het condoom is één van de meest gebruikte voorbehoedsmiddelen in Nederland. Het is zo populair omdat dit het enige voorbehoedsmiddel is dat je zowel tegen ongewenste zwangerschap als soa’s beschermt. Bij het condoom wordt meteen aan het rubbertje voor de man gedacht maar tegenwoordig zijn er ook vrouwencondooms verkrijgbaar. Deze is even effectief als het gewone voorbehoedsmiddel.

Wat is een vrouwencondoom?

Een vrouwencondoom is een hoesje van kunststof dat in de vagina ingebracht kan worden. In dit hoesje wordt het sperma opgevangen zodat jullie veilig kunnen vrijen. Aan beide uiteinden van het voorbehoedsmiddel zit een plastic ring. Deze worden de binnen- en buitenring genoemd. De binnenring moet in de vagina worden ingebracht - minimaal voorbij het schaambeen - terwijl de buitenring uit de vagina moet blijven.

Hoe gebruik je een vrouwencondoom?

Het gebruiken van een vrouwencondoom is best simpel en het voordeel is dat je dit voorbehoedsmiddel al uren voordat je seks hebt kunt inbrengen. Volg de onderstaande stappen op om het rubbertje in te brengen:

[list=1]
1. Kies een ontspannen houding, bijvoorbeeld dezelfde houding als bij het inbrengen van een tampon;[/list][list=2]2. Haal het condoom voorzichtig uit de verpakking;[/list][list=3]
3. Knijp de binnenring tussen duim en middelvinger;
[/list][list=4]
4. Haal met de andere hand de schaamlippen iets van elkaar;
[/list][list=5]
5. Vervolgens breng je de binnenring in de vagina;
[/list][list=6]
6. Duw het hoesje zo ver mogelijk naar binnen tot je voorbij het schaambeen bent (voel dit met je vinger);
[/list][list=7]
7. De buitenring blijft samen met een klein deel van het vrouwencondoom buiten de vagina;
[/list][list=8]
8. Na het vrijen hoeft de man zich niet meteen terug te trekken omdat het rubbertje de vagina geheel omsluit;
[/list][list=9]
9. Voor het verwijderen van het condoom draai je de buitenring een slag zodat het sperma in het hoesje gesloten zit en gooi* het weg.
[/list]
* Let op: gooi het nooit in het toilet. Dit kan leiden tot verstoppingen.

Bekijk onze vrouwencondooms