Vingeren

Vingeren is een seksuele handeling waarbij je de vingers gebruikt om de clitoris en andere gevoelige delen rond de vagina te stimuleren. Het kan door haar zelf gedaan worden tijdens het masturberen of door een ander tijdens het vrijen of het voorspel.

Bij het vingeren gebruik je een of meerdere vingers om rustig over de clitoris te wrijven. Dit kan voor haar erg prettig zijn. Het is ook mogelijk met een vinger door de vaginale opening naar binnen te gaan en de G-spot te stimuleren. Dat doe je door met een vinger naar binnen te gaan, en op ongeveer 5 cm aan de bovenkant rustig een "kom-hier-beweging" te maken met je vinger.

Let goed op de hoeveelheid druk die je levert! De clitoris en de g-spot zijn erg gevoelige plekken. Waarschijnlijk is het het fijnst om rustig te beginnen, en langzaam de druk wat omhoog te brengen. Het is bij vingeren belangrijk om ritme te houden. Het kan voor haar erg vervelend zijn als je bijna bij haar orgasme bent, en dan opeens stopt. In het begin kan het leuk zijn om met wat verschillende snelheden te bewegen, maar op een gegeven moment is het het fijnst om een constante beweging te hebben.

Vingeren hoeft niet alleen voorspel of masturbatie te zijn, het kan ook tijdens het vrijen. In veel standjes heeft hij een hand vrij om haar clitoris te stimuleren. Omdat veel vrouwen moeite hebben klaar te komen van alleen penetratie, kan dat erg fijn zijn om te doen.

Tijdens het vingeren is het ook mogelijk een seksspeeltje te gebruiken. Een vibrator kan erg fijn zijn, maar er zijn ook speeltjes speciaal voor het vingeren.

Vaak kun je aan haar zelf vragen wat ze fijn vindt. Hiermee ben je allebei geholpen. Ze weet vaak zelf het beste wat ze lekker vindt.