Versiertips

Als je iemand vraagt naar versiertips, word je bedolven onder allerlei adviezen. Van openingszinnen tot je lichaamstaal. Maar wat is nu de beste manier?

Hier kunnen we heel kort over zijn: er is geen beste manier. Iedereen doet het op zijn of haar eigen manier. Dit is vaak de manier waarbij hij of zij zich het meest prettig voelt. Want wanneer jij je prettig voelt, zal dat ook zo op de ander overkomen. Dit is natuurlijk veel aantrekkelijker, dan wanneer je enorm zenuwachtig en zonder zelfvertrouwen overkomt. Kortom: wees jezelf en houd van jezelf! En zorg voor een leuk gespreksonderwerp, iets waar jullie beiden iets mee hebben.

Zelfvertrouwen is dus erg belangrijk, maar zorg er wel voor dat je niet arrogant overkomt. Een goede oefening om dit te bereiken is om iedere dag even in de spiegel te kijken en tegen jezelf een aantal malen te zeggen: ‘Ik ben aantrekkelijk!’.
Zelfvertrouwen uitstralen doe je onder andere met lichaamstaal. Loop rechtop, zorg voor een rechte houding. Kijk mensen aan wanneer je met ze praat en neem geen gesloten of beschermende houding aan. Zorg juist voor een open houding.

Versiertips en trucs zal je dan waarschijnlijk niet meer nodig hebben. Het gaat dan als het ware vanzelf.