Veilig Glijden met glijmiddel

Om er voor te zorgen dat de slijmvliezen niet beschadigen wanneer de vrouw onvoldoende vochtig is of bij anale seks is het van belang om voldoende glijmiddel te gebruiken. Wanneer dit niet gebeurt, kan de penetratie erg pijnlijk zijn.

Bij anale seks is het aan te raden extra veel glijmiddel te gebruiken. Zowel in de anus als op de penis. Ook met condoomgebruik is het aan te raden veel glijmiddel te gebruiken. Een van de oorzaken voor een condoomklapper is namelijk wrijving. Hoe stroever, hoe groter de kans hierop. Door glijmiddel gaat de penetratie veel soepeler en het condoomgebruik wordt veel veiliger hierdoor.

Het best kan je glijmiddel op waterbasis of siliconenbasis gebruiken. Deze zijn in combinatie met condooms en speeltjes te gebruiken (Let bij siliconen wel op: niet alle siliconen zijn te gebruiken met condooms). Het voordeel van siliconen is dat het niet uitdroogt tijdens de gemeenschap. Nadeel is dat ze niet lekker smaken in de mond, daarvoor is glijmiddel op waterbasis met een smaakje fijner.

Gebruik om veilig te glijden glijmiddel met het CE keurmerk. Dat betekent dat ze getest worden volgens een strenge Europese wetgeving en geschikt zijn voor intiem gebruik. Op het product moet dus het CE keurmerk staan en een lotnummer.