Trichomonas

Trichomonas is een SOA die veroorzaakt wordt door een parasiet die zich nestelt in de geslachtsdelen. Deze aandoening komt vaak voor in Nederland maar is gelukkig goed behandelbaar.

Je kunt met trichomonas besmet worden door seksueel contact. De parasiet wordt overgedragen door seksueel contact, afscheiding, voorvocht en sperma. Om jezelf te testen op deze seksueel overdraagbare aandoening kun je een uitstrijkje laten maken door je arts of doe een zelftest.

SYMPTOMEN MANNEN

De symptomen van een trichomonas infectie zijn verschillend bij mannen en vrouwen. De meeste mannen hebben weinig tot geen klachten door deze soa en de infectie gaat vaak vanzelf over. De volgende symptomen kunnen zich wel eens voordoen:

 • Een pijnlijk gevoel bij het plassen;
 • Een ontstoken eikel en/of een geïrriteerde en rode huid;
 • Een plasbuisontsteking en afscheiding.

 • SYMPTOMEN VROUWEN

  De symptomen bij vrouwen zijn nagenoeg hetzelfde als bij de man en ontstaan binnen enkele dagen tot weken na besmetting. Wel is het zo dat vrouwen vaker last hebben van de klachten. Bij vrouwen kunnen de schaamlippen en binnenkant van de vagina gezwollen of pijnlijk aanvoelen, wat ook nog een branderig gevoel geeft tijdens het plassen. Verder kunnen vrouwen last hebben van meer afscheiding met een gelige kleur en onaangename geur. Het komt vaak voor dat de klachten tijdens de menstruatie toenemen. De klachten leiden zelden tot een ernstige complicatie maar de parasiet kan wel problemen geven tijdens een zwangerschap.

  TRICHOMONAS BEHANDELING

  Heb je een vermoeden dat je trichomonas hebt, ga dan langs bij de arts voor een uitstrijkje of doe een zelftest. De SOA is te behandelen met tabletten of pillen en vaak is de behandeling meteen effectief. Tijdens de behandeling is het verstandig om veilig te vrijen - ook met een vaste partner - om besmetting te voorkomen. Het is ook van belang dat je partner(s) zich laat (laten) onderzoeken en behandelen indien nodig, anders blijf je elkaar besmetten.

  Koop jouw anonieme SOA zelftest veilig en snel op Condoomfabriek.nl. De bestelling wordt dezelfde dag nog verzonden!