SM (Sadomasochisme)

SM is een afkorting, en staat voor sadomasochisme. Sadomasochisme is een combinatie van sadisme (genieten van een ander pijn te doen) en masochisme (genieten van pijn te lijden). Sm is een manier van vrijen waarbij dus de een de ander pijn doet en dat beiden hier van genieten. Bij een gewone vrijpartij is er ook vaak wel iemand die de touwtjes in handen heeft of initiatief neemt. Dat is bij SM dus niet anders, maar alleen veel heftiger.

Er zijn veel handelingen mogelijk bij SM en het is natuurlijk mogelijk zelf van alles te bedenken. Voor je aan SM begint, is het belangrijk dat je elkaar vertrouwt en dat je het allebei graag wilt. Vertrouwen is erg belangrijk, want je kunt in een positie komen waar je helemaal overgeleverd bent aan de ander. Spreek daarom altijd een ‘codewoord’ af. Dit mag niks te maken hebben met het vrijen. Een goed woord is bijvoorbeeld ‘appel’ of ‘boek’. Zodra een van de twee dit woord uitspreekt, moet je allebei meteen stoppen met wat je doet.

Sommige mensen vinden het al fijn om elkaar voorzichtig een tik te geven met de vlakke hand. Er zijn echter ook zwepen en ander sm-materiaal te koop in daarvoor bestemde winkels. Als je er samen in voor bent, kun je met SM van alles doen en beleven.