Schaamhaar scheren

Het is al een tijd populair bij de dames, maar bij heren gebeurt het ook steeds vaker dat het schaamhaar geschoren wordt. Dit is niet alleen hygiënisch, maar ook prettig bij orale seks. Een geschoren geslachtsdeel is vaak prettiger om aan te raken dan een geslachtsdeel met een bos haar. Toch komt er wat meer bij kijken dan bijvoorbeeld een baard of benen scheren.

Zorg ten eerste voor een goed en scherp mesje. Naast standaard gilette en venus scheermesjes, zijn hier speciale mesjes te koop voor de schaamstreek. Deze mesjes helpen wondjes aan de schaamstreek te voorkomen, en dat is erg belangrijk. Daarbij is een goede scheergel of scheerschuim nodig. Ook hier is het mogelijk gewoon scheerschuim te gebruiken, maar speciaal voor dames is een scheerschuim voor de schaamstreek. Dit scheerschuim is speciaal ontworpen zodat hij de PH-waarde van de vagina niet beïnvloedt. Onthoud goed dat je zonder scheerschuim nooit moet scheren! De huid is erg gevoelig, zeker bij de schaamstreek.

Als laatste is goede techniek belangrijk. Ga voor het scheren van het schaamhaar even onder de douche staan. Het warme water zorgt ervoor dat de huid wat opzwelt en dan laten de haartjes zich beter scheren. Je kunt op twee manier scheren. Tegen de haarrichting in of met de haarrichting mee. Als je tegen de haarrichting in scheert (dus naar boven toe scheert) is het resultaat waarschijnlijk gladder. Dit gaat ook sneller. Alleen is het goed mogelijk dat je dan wat rode bultjes krijgt door dat het haarzakje geïrriteerd raakt. Dit is onschuldig, maar het kan wat vervelende jeuk opleveren. Als je hier geen last van hebt, is dit prima. Komt dat toch voor, kun je beter met de haarrichting mee scheren.

Als je met de haarrichting mee scheert (en dus naar beneden scheert), is het resultaat iets minder glad. Maar wel voorkom je hiermee dat de haarzakjes geïrriteerd raken. Als oplossing kun je hierna nog een keertje scheren (zelfde richting!). Op die manier wordt het resultaat ook glad.

Voor haar is het vaak genoeg om alleen de zogeheten driehoek te scheren, maar bij hem groeit er ook haar op het scrotum. Als je dit haar weg wilt hebben, zul je extra voorzichtig moeten zijn. Deze huid heeft namelijk nogal wat plooien waar je je gemakkelijk per ongeluk kunt snijden. Gebruik daarom goed veel scheerschuim, en gebruik korte, voorzichtige bewegingen.