Prostaat (P-spot)

[img alt="Prostaat" title="Prostaat"class=right]/spree/pages/2604/original/Prostaat.jpeg?1433411770[/img]De prostaat is een klier die bij de man inwendig om de urinebuis heen zit. Deze klier is verantwoordelijk voor de opslag van de zaadcellen en produceert ongeveer 20% van het melkachtige vocht wat in sperma zit. De klier is erg gevoelig en stimulatie is voor veel mannen fijn. Zodra de man bijna een orgasme heeft, trekt de prostaat zich samen en wordt het vocht naar buiten gebracht. De prostaat wordt om deze reden ook wel P-spot genoemd, de mannelijk vorm van de G-spot.

Het is mogelijk om de prostaat te betrekken bij het vrijen. Als jullie er allebei voor open staan, kan zij tijdens het vrijen voorzichtig een vinger bij zijn anus naar binnen brengen, tot ze een soort gladde walnoot voelt. Die verdikking is de prostaat. Door zachtjes over deze prostaat te bewegen, wordt hij seksueel gestimuleerd. Hierbij kan ze met haar vinger een soort van ‘kom-hier’ beweging maken. Deze massage maakt zijn orgasme vaak veel heftiger. De vinger is niet altijd lang genoeg om bij de prostaat te komen. Het is dan ook mogelijk de prostaat te stimuleren met behulp van een van de vele beschikbare anale speeltjes.

Let er wel op dat de prostaat een gevoelig plekje blijft. De prostaat kan beschadigd worden door te harde stimulatie, of bekrast worden door de vingernagel. Dit doet niet alleen erg pijn, maar kan ook vervelende infecties veroorzaken. In de anus zitten namelijk allerlei bacteriën die dan in de wond kunnen zitten. Zorg er dus altijd voor dat je voorzichtig bezig bent.

Als je anaal de prostaat wilt masseren, is het verstandig wat hygiëne te houden. Gebruik je een speeltje, doe er dan een condoom omheen of was hem naderhand. Je kunt absoluut niet een speeltje eerst anaal gebruiken, en dan vaginaal bij haar. Dit kan vervelende infecties overbrengen. Was na een prostaatmassage met je vingers ook altijd goed je handen.

Het kan natuurlijk zijn dat een van jullie twee, of jullie allebei, niet geïnteresseerd is in anale seks. In dat geval kun je ook de huid masseren tussen de ballen en de anus. Deze huid zit heel dicht op de prostaat. Door deze te masseren stimuleer je ook de prostaat.