Pijn bij vrijen

Pijn bij vrijen is erg vervelend en kan je mooie moment goed verstoren. Als je pijn hebt bij het vrijen, wees dan ook niet bang om je partner hierover te vertellen. Het is belangrijk dat je allebei kunt genieten van het vrijen. Pijn bij vrijen kan dan ook meerdere oorzaken hebben. Als het de eerste keer is dat je seks hebt, doe je er sowieso verstandig aan wat glijmiddel te gebruiken. Het is vaker dat zij pijn heeft bij het vrijen dan hij. Toch is het ook bij de man mogelijk dat hij pijn heeft tijdens het vrijen.

Pijn bij het vrijen bij haar

Pijn bij vrijen wordt bij de vrouw vaak veroorzaakt door dat ze onvoldoende opgewonden of geil is. Daar zijn meerdere oorzaken voor. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je er met je gedachten niet bij kunt blijven of dat het voorspel niet lang genoeg was. Pijn bij vrijen kan er voor zorgen dat zij zich meer gespannen gaat voelen, vaak door een gevoel van angst. Dit maakt het nog moeilijker om opgewonden te worden. Daarom is het belangrijk dat je er over kunt praten met je partner.

Wat kan je er aan doen?

Als je niet opgewonden genoeg bent, is de vagina aan de binnenkant onvoldoende doorbloed en niet vochtig genoeg. Dan kan de ingang van de vagina ruw worden en dat doet pijn. Dit kan ook pijn doen bij hem. Als de vagina niet vochtig genoeg is, kun je glijmiddel gebruiken.

Pijn bij vrijen kan ook veroorzaakt worden door een onprettige houding. Bij sommige standjes gaat de penis op een vervelende manier naar binnen. De penis kan dan tegen de baarmoeder aan drukken en dat kan pijn doen bij de vrouw. Als dat zo is, kun je natuurlijk gewoon een ander standje proberen dat wel fijn aanvoelt voor beiden.