Natte droom

Een natte droom is een zaadlozing die tijdens de slaap plaatsvindt. Vanaf het moment dat de puberteit intreedt, hebben mannen de kans om een natte droom te krijgen. Hoewel de naam doet vermoeden dat de droom van die nacht seksueel getint is, blijkt dat absoluut niet altijd het geval te zijn. De dromen hoeven helemaal niets met seks te maken te hebben. Vaak lijkt het wel zo te zijn dat als je overdag veel aan seks denkt, maar geen zaadlozing hebt, je een natte droom kunt krijgen.

Uit onderzoek is gebleken dat 13% van alle jongens in de puberteit hun eerste ejaculatie krijgen tijdens een natte droom. Vaak blijkt het ook zo te zijn dat jongens die regelmatig masturberen minder natte dromen krijgen. Het is echter niet duidelijk welk van de twee de ander veroorzaakt. Het zou kunnen zijn dat jongens die natte dromen hebben daarom geen behoefte hebben aan masturbatie, of andersom.

Wat wel duidelijk is, is dat een natte droom erg normaal is en dat het de meeste jongens en mannen wel een keer overkomt. Als het echter niet gebeurt, is dat uiteraard ook niet erg.