Masturberen

Masturberen, seks met jezelf, zelfbevrediging, het betekent allemaal hetzelfde. Bij het masturberen stimuleer je je eigen geslachtsdelen, vaak naar een orgasme. Bij hem heet dit aftrekken, bij haar heet dit vingeren. Rond masturbatie heerst een enorm taboe. Toch zijn er heel veel mensen mee bezig. Uit onderzoeken komen altijd verschillende resultaten, er lijken geen eenduidige cijfers over te zijn. Wat wel duidelijk wordt uit de onderzoeken is dat van de puberende jongens zeker 80% regelmatig masturbeert en bij de meiden is dit percentage circa 60%.

Voordelen van masturberen

Masturberen is een goede manier om je eigen lichaam te leren kennen. Je leert dan erg goed wat je zelf fijn vindt en wat niet. Tijdens het masturberen is het fijn om in je hoofd te fantaseren over waar je zin in hebt. Seks zit voor een erg groot deel in je hoofd, en daarom fantaseren veel mensen. Masturberen is voor veel mensen ook een fijne manier om te ontspannen of beter te slapen. Bij een orgasme komen namelijk erg veel stofjes in je hersenen vrij die je een fijn, ontspannen en rustig gevoel geven.

Fabeltjes over masturberen

Rond masturberen gaan erg veel negatieve fabeltjes. Dit is erg vervelend. Van masturberen zou je blind worden, je penis zou krom groeien of kleiner blijven en je zou onvruchtbaar worden. Dit is allemaal onzin! Er is geen enkel bewijs dat masturberen op lange termijn ongezond zou zijn. Volgens doktoren is het zelfs gezond. Uit onderzoek blijkt dat regelmatig masturberen prostaatkanker kan voorkomen voor mannen. Toch zijn er nog veel mensen bang voor de gevolgen van masturberen. Dit is dus absoluut niet nodig.

Hoe vaak masturberen?

Er wordt vaak gevraagd hoe vaak je mag masturberen. Het enige goede antwoord is: zo vaak het fijn voor je blijft. Veel jongens masturberen elke dag een keer. Er wordt wel altijd geadviseerd om te stoppen met masturberen zodra de huid pijnlijk of rood wordt. Dan zou er wel schade op kunnen treden.

Tips masturberen

Tijdens het aftrekken kan het erg fijn zijn om glijmiddel te gebruiken. Dan gaat alles veel soepeler en het geeft een fijne sensatie. Voor bij het vingeren kan het erg lekker zijn om een dildo of vibrator te gebruiken. Met zo'n sexspeeltjes kun je je genot verhogen.