Gebruiksaanwijzing condooms

Kijk of de uiterste datum niet is overschreden en of er een CE nummer opstaat. Gebruik alleen condooms waarvan de houdbaarheidsdatum nog geldig is en waar een CE nummer op staat! Volg nauwkeurig de gebruiksaanwijzing.

Gebruiksaanwijzing condooms

Scheur de verpakking open en haal het condoom eruit. Pas op met scherpe nagels en/ of voorwerpen. Knijp het tuitje van het condoom samen zodat er geen lucht in zit. Controleer goed aan welke kant het condoom afrolt en rol het condoom vervolgens over de stijve penis nadat de voorhuid is teruggetrokken. Trek na de zaadlozing de penis terug voordat deze verslapt. Hierbij houd je het condoom aan de rand vast om afglijden te voorkomen. Gooi het condoom weg. Spoel een condoom nooit door het toilet. Gebruik een condoom maar 1 keer.

Gebruik geen glijmiddel op oliebasis, want dit tast het condoom aan. Raadpleeg bij medicijngebruik op de vagina of penis eerst je apotheker.

Let op: bewaar het condoom altijd in de verpakking, op een koele droge plek en buiten het bereik van zonlicht. Geen enkel voorbehoedsmiddel biedt 100 procent bescherming tegen SOA, HIV of zwangerschap.

Extra tips

- Gebruik nooit twee condooms over elkaar heen.
- Wanneer je van vaginale naar anale seks gaat of andersom, gebruik dan niet hetzelfde maar een nieuw condoom.
- Gebruik een condoom die goed past en niet te los of te strak zit. Probeer voordat je geslachtsgemeenschap hebt uit welk condoom jou past.
- Oefen een keer met een condoom omdoen

Vrouwencondoom

Voor het gebruik van een vrouwencondoom kan je meer informatie op de volgende pagina met informatie over het vrouwencondoom vinden.