Eerste keer sex

De eerste keer seks is erg spannend. Van de eerste keer zoenen tot de eerste keer bij elkaar voelen of echt geslachtsgemeenschap. Je zal je afvragen of je het wel goed doet en de ander het fijn vind. Misschien ben je wel heel nerveus.

Om je er door heen te helpen geven wij je graag wat tips:
Wat misschien wel het allerbelangrijkste is, is dat je er zelf (en de ander natuurlijk ook) aan toe bent. En wie kan er nu beter bepalen of je er aan toe bent dan jijzelf? Laat je niet overhalen wanneer je er nog niet aan toe bent. Haal ook een ander niet over wanneer hij of zij er niet aan toe is. Je moet er immers samen van kunnen genieten.

Nu is het zover: allebei willen jullie en hebben er zin in. Wat nu? Doe wat je doet in ieder geval veilig. Gebruik bij geslachtsgemeenschap een condoom om jezelf te beschermen tegen SOA’s en ongewenste zwangerschappen. Luister naar je gevoel want er is geen handboek waarin staat welke stappen je allemaal moet volgen.

Erg fijn is het om een prettige plek uit te kiezen waar je het doet. Een plek waar jullie beiden je veilig voelen. Zo kunnen jullie optimaal ontspannen en je heerlijk op je gemak voelen. Vertrouw elkaar en vertel elkaar wat je fijn vindt, wat je zou willen proberen, wat je lekker lijkt. Luister goed naar de ander en doe niets wat jij of de ander niet wilt. Alleen zo kunnen jullie allebei genieten.