Condooms anale seks

Anale seks kan erg fijn zijn als je er allebei voor in bent, maar moet ook veilig gedaan worden. Ook met anale seks is het mogelijk een soa of een andere infecties over te brengen. Het is dan ook belangrijk een condoom te gebruiken dat speciaal voor anale seks bedoeld is. Deze condooms zijn steviger van materiaal, om scheuring te voorkomen. Als je tijdens het vrijen van anaal naar vaginaal wilt, wissel dan weer van condoom. In de anus en de vagina zitten verschillende bacteriën die bij de ander niet thuis horen. Dit voorkomt infecties.

Anale speeltjes

Het kan leuk zijn om één of meerdere sexspeeltjes te gebruiken tijdens de anale seks. Als je allebei gebruik wilt maken van een speeltje, bijvoorbeeld van een dildo of buttplug, doe er dan een condoom om heen en wissel deze zodra je wisselt van speeltje. Op deze manier voorkom je dat er bacteriën van de ene persoon over kunnen gaan naar de ander. Bij gezamenlijk gebruik van hetzelfde peeltje kan er ook een soa of andere infectie worden overgedragen. Wanneer je samen gebruik maakt van hetzelfde speeltje, is het belangrijk om deze goed te wassen. Ook kun je het speeltje verpakken in een condoom alvorens je het gebruikt.

Geschikt glijmiddel

Bij het kiezen van een glijmiddel, is het belangrijk om een glijmiddel op waterbasis of een siliconen glijmiddel te nemen. Gebruik in ieder geval geen glijmiddel op oliebasis; dit tast de kwaliteit van het condoom aan. Alle glijmiddelen op Condoomfabriek.nl kunnen uitstekend gecombineerd worden met condooms.