Clitoris

De clitoris, de klit en de kittelaar zijn allemaal benamingen voor hetzelfde seksuele orgaan van de vrouw. Het orgaan is een kleine huidplooi, vindbaar boven de vaginale opening en tussen de schaamlippen. De clitoris heeft ontzettend veel zenuwuiteinden, wat er voor zorgt dat het orgaantje enorm gevoelig is. De clitoris wordt ook vaak vergeleken met de eikel van de penis. Stimulatie van de clitoris kan door de gevoeligheid vaak leiden tot een orgasme. Sterker nog, voor veel vrouwen is stimulatie van de clitoris de gemakkelijkste en vaak de enige manier om een orgasme te krijgen. Daarom is het belangrijk deze te strelen of te stimuleren tijdens het vrijen. Uit onderzoek blijkt dat 70-80% van de vrouwen alleen klaar kan komen door stimulatie van de clitoris.[img alt="clitoris" title="clitoris" class=right]/spree/pages/2603/original/Clitoris.jpeg?1433411562[/img]

De clitoris vinden

De clitoris is soms moeilijk te vinden tussen de schaamlippen, maar zal zwellen na wat stimulatie. Op die manier kan een vrouw vaak ook een erectie krijgen. Er wordt meer bloed gebracht in de clitoris, waardoor deze roder en groter wordt. Dat maakt de clitoris ook nog gevoeliger. Naarmate haar orgasme nadert, groeien de schaamlippen ook, waardoor de clitoris weer wat bedekt raakt. Dat zorgt er voor dat een onervaren man soms moeite heeft om haar een orgasme te geven.

Een gevoelige plek

Hoewel stimulatie van de clitoris een fijn gevoel geeft voor haar, blijft het een erg gevoelig stukje. Te harde of te ruwe stimulatie kan juist tegen gaan werken en pijnlijk worden. Daarom is het belangrijk de clitoris altijd goed vochtig te houden. Tijdens orale seks, ofwel beffen, is dat geen probleem. Maar als je aan het vingeren bent, is het erg lekker voor haar om wat glijmiddel te gebruiken.

Sexspeeltjes voor je clitoris

Er zijn erg veel speeltjes te koop die stimulatie van de clitoris bevorderen. Zo heb je kleine opzetstukjes voor je vingers die speciaal gemaakt zijn voor de clitoris en allerlei soorten vibrators. Hiermee kun je je vrouw/vriendin verrassen. Deze zijn natuurlijk ook fijn voor haar zelf bij het masturberen.

Stimulatie tijdens het vrijen

Tijdens de seks kan het erg fijn zijn voor de vrouw om over haar clitoris gestreeld of gemasseerd te worden. Omdat veel vrouwen van alleen penetratie niet klaarkomen, is dat een manier om ook tijdens het vrijen klaar te komen. Daar zijn meerdere manieren voor. Een manier is standjes te vinden waarbij de clitoris gestimuleerd wordt tijdens de beweging. Een goed voorbeeld is ‘de boezemvriend’, waarbij de man rechtop zit en de vrouw op hem zit met de gezichten naar elkaar toe. In deze positie kan zij haar heupen op zo’n manier bewegen dat de clitoris gestimuleerd wordt. Dit standje is ook ideaal voor mannen die last hebben van te snel klaarkomen.

Een andere manier is, om de clitoris met de hand te stimuleren tijdens het vrijen. Tijdens veel standjes heeft de man of de vrouw zelf een hand vrij voor het stimuleren van de clitoris. Als dit op het ‘ritme’ van het standje gebeurt, kan het orgasme voor de vrouw nog veel fijner worden.