CE Keurmerk voor condooms

Een CE Keurmerk(Certificate of Conformity Europe) wordt altijd gebruikt om de overeenstemming met de EU Product Safety richtlijnen aan te geven. Producten met een CE keurmerk voldoen dus aan de strenge Europese regels en richtlijnen.

Alle condooms die op Condoomfabriek.nl worden verkocht hebben een CE keurmerk en voldoen dus allemaal aan de strenge Europese kwaliteitseisen die vastgesteld zijn in de Europese Norm EN 4074:2002. Op alle folies waarin de condooms zijn verpakt staat dan ook het CE-logo met het bijhorende CE-nummer.

De strikte Europese kwaliteitseisen voor condooms zijn erg streng omdat condooms wettelijk onder de medische hulpmiddelen vallen. Condooms kunnen pas een CE markering krijgen wanneer ze door een daartoe bevoegde instantie gecontroleerd zijn en dus voldoen aan alle wettelijke eisen.

De CE markering op een condoom betekend dus dat het condoom voldoet aan de wet en in de fabriek is getest op de juiste kwaliteit zodat het condoom geen lek of andere productiefout bevat. De fabriek waar het condoom wordt geproduceerd wordt overigens periodiek gecontroleerd door een daartoe bevoegde instantie. Deze instantie geeft ook het CE nummer uit.