Bondage

Bondage is het vastbinden of boeien van je partner tijdens het voorspel of het vrijen. Daarbij kunnen allerlei hulpstukken gebruikt worden. Zo is het mogelijk je partner vast te binden met speciale touwen, of vast te zetten met handboeien met fluweel er om heen. Gebruik nooit gewoon touw, dit snijdt vaak erg in de huid.

Bondage kan erg spannend zijn, omdat degene die vastgebonden is zich niet kan bewegen. Deze kan en hoeft zich dus niet bezig te houden met het genot van de partner en kan daarom zelf volledig genieten.

Wanneer jij en je partner besluiten om bondage te gebruiken tijdens de seks is het belangrijk om vooraf duidelijke afspraken te maken over wat wel en niet geoorloofd is. Indien je onervaren bent met bondage is het daarnaast aan te raden te starten met onschuldige handboeien. Dit is een stuk minder heftig dan iemand helemaal vastbinden met touwen, maar toch spannend! Om de spanning te verhogen kun je er een blinddoek bij gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de tastzin versterkt wordt, waardoor aanrakingen nog intenser worden waargenomen.

Bondage wordt vaak gezien als onderdeel van BDSM, maar dit hoeft absoluut niet het geval te zijn. Veel koppels gebruiken het simpelweg om de seks spannender en opwindender te maken, zonder daarbij aan BDSM te doen.