Anale seks

Anale seks is seks waarbij de anus van hem of haar betrokken wordt. Het kan variëren van een vinger naar binnen brengen, met de tong stimuleren of penetratie met de penis of een sexspeeltje. Anale seks is misschien voor de gevorderden, omdat het wat voorbereiding en oefening vereist. Het is verstandig pas aan anale seks te beginnen als je al wat ervaring hebt met vaginale seks.

Wat is de anus

De anus is de kringspier aan het eind van de endeldarm, en zit tussen je billen. De anus is erg gevoelig, omdat veel zenuweinden daar samen komen. Sommige mensen vinden het dan ook erg fijn om anaal gestimuleerd te worden. Er zijn twee dingen die je absoluut in de gaten moet houden bij alle vormen van anale seks. Het is ten eerste een erg persoonlijk lichaamsdeel, en daarom vinden lang niet alle mensen het leuk om het te betrekken bij de seks. Praat er goed over, en zorg er voor dat je allebei 100% instemt en er zin in hebt. Ten tweede is het belangrijk dat de anus goed gewassen is. Nadat je naar het toilet bent gegaan is goed schoonmaken belangrijk. Je kunt ook van te voren onder de douche even goed wassen.

Hoe werkt het?

Bij anale penetratie is het belangrijk dat het rustig en ontspannen gebeurt. De persoon die gepenetreerd wordt moet dan ook erg ontspannen zijn. Gebruik ook altijd veel glijmiddel, omdat glijmiddel het soepel en glad maakt en pijn kan voorkomen. Voor anale seks kun je extra sterke condooms gebruiken. Kijk hier voor info over condooms voor anale seks.

Prostaat

In zijn anus zit de prostaat. In deze klier zit het vocht van het sperma opgeslagen en is erg gevoelig. Als hij dit lekker vindt, kun je deze stimuleren met bijvoorbeeld een prostaat stimulator. De prostaat voelt als een soort gladde walnoot en zit een paar centimeter in de anus, aan de bovenkant. Als je deze stimuleert, kan het voor hem in het begin voelen alsof hij moet plassen. Maar al vlug kan dit over gaan in een erg fijn gevoel. De prostaat wordt dan ook wel eens ‘de mannelijke G-spot’ genoemd.

Tips

Bij de anale seks kan het ook fijn zijn om gebruik te maken van verschillende speeltjes. Zo is het mogelijk een buttplug te gebruiken of een ander soort dildo. Zorg er daarnaast voor dat je bij anale seks altijd voldoende glijmiddel of speeksel gebruikt. Doe daarnaast rustig en voorzichtig, de anus is immers ontzettend gevoelig.