Waar je glijmiddel nog meer voor kunt gebruiken

Dat je glijmiddel kunt gebruiken voor allerlei seksuele handelingen wisten we al. Zo kun je het voor masturbatie gebruiken met de hand of een speeltje én penetratie met of zonder condooms. Ook voor anale seks is dit product een absolute must-have. Echter bestaan er nog veel meer toepassingen. Hieronder een aantal handige tips waar je glijmiddel nog meer voor kunt gebruiken:

Voorkomen van schuurplekken

Wanneer vrouwen (en Schotse mannen) graag een jurkje of rokje dragen zonder panty, komt het weleens voor dat de binnenkant van de dijen tegen elkaar schuren. Hierdoor ontstaan soms schaaf- en schuurwonden. Vooral wanneer het warmer weer wordt, komt dit regelmatig voor. Door een beetje glijmiddel tussen de binnenkant van je dijen te smeren voorkom je dit. Je kunt het beste een glijmiddel op siliconenbasis gebruiken. Dit droogt minder snel uit, waardoor je niet zo snel hoeft bij te smeren.

Glijmiddel als stylingproduct

Het best bewaarde beauty geheim is wel glijmiddel als stylingsproduct. Zo zijn er enkele (Condoomfabriek.nl) klanten die siliconen glijmiddel gebruiken tegen droog haar. Je hebt er niet veel van nodig en het is in verhouding goedkoper dan andere dure haarstylingsproducten.

De ideale bodylotion

Ook voor een zeer droge huid wordt siliconenglijmiddel weleens gebruikt als bodylotion. Hierdoor wordt de huid langer zacht en glad. Je kunt het bijvoorbeeld smeren op de drogere plekken zoals de knieën en ellebogen. Voordat je gaat smeren adviseren wij dat je het glijmiddel test op een klein stukje huid. Door te testen op bijvoorbeeld de binnenkant van je pols(en) kun je kijken of er een allergische reactie optreedt.

Glijmiddel als massageolie

Alle soorten glijmiddel kun je gebruiken als massageolie, vooral de siliconen variant is hier geschikt voor. Andersom is een ander verhaal. Daarom bestaan er diverse 2-in-1 varianten die je kunt gebruiken als glijmiddel én massage product. Het voordeel hiervan is dat het geen vette laag achterlaat en je het met een beetje zeep er snel af kunt wassen.

Om tampons makkelijker in te brengen

Meisjes en/of vrouwen die starten met tampons vinden het soms lastig om ze (voor het eerst) in te brengen. Een beetje gel aanbrengen op het topje van de tampon kan dit ongemak verhelpen. Zo gaat de tampon er gemakkelijker in en voorkom je ongemakken van het niet lekker zitten van tampons tijdens de menstruatie.

Hulpmiddel voor de doe-het-zelver

En nee dan hebben we het niet over masturberen! Het is hartstikke handig om een beetje glijmiddel te gebruiken voor schroeven, vooral wanneer ze een beetje roestig zijn. Door dikker glijmiddel te gebruiken, bijvoorbeeld Male Butter Lubricant, kun je ze makkelijker vastschroeven. Uiteraard bestaan er ook schroeven die al fabrieksmatig zijn voorzien van glijmiddel.