Voorkom fouten met condooms

Condooms voldoen aan enorme kwaliteitseisen, zijn heel betrouwbaar en dat voor een bedrag van nog geen euro per stuk. Dit komt vooral omdat deze in enorme aantallen worden geproduceerd. Ze beschermen je tegen allerlei SOA's en natuurlijk tegen ongewenste zwangerschap mits je het rubbertje goed gebruikt natuurlijk. Hieronder vind je enkele tips om fouten met het gebruik te voorkomen.

Gebruiksaanwijzing

Lees voor gebruik altijd eerst de gebruiksaanwijzing. Hier staan nuttige tips in die kunnen voorkomen dat het fout gaat.

Hoe moet je een condoom gebruiken?

Heb je nog nooit een rubbertje gebruikt? Oefen eerst alleen met het omdoen zodat je niet hoeft te stuntelen in het heetst van de strijd. Dit voorkomt irritatie en je komt ervaren over.

Wat is de houdbaarheidsdatum?

Let voordat je een voorbehoedsmiddel gaat gebruiken goed op de houdbaarheidsdatum. Een condoom kan zeer poreus worden dus als het over de houdbaarheidsdatum is, kun je deze het beste weggooien.

Wat is de beste bewaarplek?

Veel mensen bewaren kapotjes in bijvoorbeeld de portemonnee. Omdat je deze vaak in je zak hebt zitten wordt het product hierdoor steeds warm en koud en wordt er veel druk op uitgeoefend. De verpakking zal hierdoor minder lang goed blijven. Het is dan ook aan te raden om condooms op een koele droge plek te bewaren.

Twee over elkaar

Het is absoluut niet veiliger om twee rubbertjes over elkaar te gebruiken. Sterker nog, dan gaan ze veel sneller kapot! Door de wrijving van de producten is de kans dat het scheurt vele malen groter. Gebruik dus nooit twee rubbertjes over elkaar heen.

Geknapt condoom

Let goed op dat bij het omdoen van het product geen lucht in het tuitje blijft zitten. Indien hier lucht in zit, zal het tuitje fungeren als een soort ballon. Je zult begrijpen dat het tuitje vervolgens zal knappen bij het gebruik. Dit is een van de meest voorkomende fouten bij het gebruik van dit voorbehoedsmiddel.

Scherpe voorwerpen

Het klinkt logisch: pas op met scherpe voorwerpen. Wat echter vaak wordt vergeten zijn de nagels. Bij het omdoen van het condoom kan een nagel het rubbertje ernstig beschadigen. Pas dus zeer goed op en zorg dat je niet te lange nagels hebt.

Soepel glijden

Gaat het een beetje stroef allemaal? Dan is de kans dat het kapotje scheurt nog vele malen groter. Zorg er dus voor dat je voldoende glijmiddel gebruikt. Hierdoor is de wrijving stukken minder en glijdt je soepel. Hierdoor is de kans op een klapper dus vele malen kleiner. Glijmiddel kopen kan ook op Condoomfabriek.nl.

Te strak

Zit het condoom te strak? Gebruik hem dan niet. Op Condoomfabriek.nl vind je het voorbehoedsmiddel in verschillende soorten en maten. Het is belangrijk dat je de juiste maat koopt zodat het gebruik ervan niet alleen prettiger is maar ook veiliger. Hoe comfortabeler het zit, hoe minder kans op een klapper. Bekijk de maten hier.

Voldoende voorraad

Gaat een condoom onverhoopt stuk met bijvoorbeeld het openmaken van de verpakking dan zou het zeer lullig zijn indien je niet meerdere producten op voorraad hebt. Het rubbertje twee keer gebruiken is geen slim idee. Daarnaast wordt aangeraden om een kapotje niet langer dan 30 minuten te gebruiken. Ben je 30 minuten bezig? Wissel het dan tussendoor voor de zekerheid om een gescheurd condoom te voorkomen.

Condoom op tijd omdoen

Doe het condoom voordat je in contact komt met elkaar al om. Ook door voorvocht of ander contact kunnen SOA's overdraagbaar zijn en kan zelfs een zwangerschap worden veroorzaakt. Even vlug omdoen voor het klaarkomen is echt te laat. Daarnaast kan het de pret en het hoogtepunt flink bederven.

Condoom op tijd afdoen

Doe het kapotje na het klaarkomen direct af. Voorkom dat de penis eerst slap wordt gezien het rubbertje dan kan gaan lekken. Hierdoor kan alsnog een SOA overdraagbaar zijn of de vrouw zwanger raken.

Condoom weggooien

Gooi het rubbertje altijd weg in de prullenbak en nooit in het toilet! Hierdoor kan het toilet verstopt raken want het voorbehoedsmiddel vergaat niet snel waardoor een eventuele prop in het riool enorme gevolgen kan hebben.

Condooms kopen