Schamen voor condooms? Niet nodig!

Met het schaamrood op de kaken bij de balie vragen om een pakje condooms. Tenminste, als het er op een normale manier uitkomt. Na wat gestotter en het licht verheffen van je stem, verstaat de kassamedewerkster wat je bedoelt en schuift een pakje condooms over de balie. Snel betalen, de condooms in je binnenzak moffelen en de winkel uit rennen. Zo gaat dat soms nog bij jongeren in Nederland.

Condoomonderzoek

Want veel tieners schamen zich er nog voor om condooms aan te schaffen. Een onderzoek van Neprofarm, de Nederlandse Vereniging van de Farmaceutische Industrie en Zelfzorggeneesmiddelen en Gezondheidsproducten, laat zien dat ruim een derde van de Nederlanders zich schaamt bij de aankoop van anticonceptiemiddelen. Een van de conclusies van het onderzoek, was dat jongeren zich er veel vaker voor schamen dan ouderen. Ongeveer 62% van de respondenten onder de 25 jaar, gaf aan dat ze het nu nog eng vinden om condooms aan te schaffen.

Maar dat ze daar bang voor zijn, is niet meer dan logisch. De eerste keer condooms kopen is ook spannend. Je laat als jongere zien dat je seksueel actief bent en dat is een grote stap in je leven. Bij de aanschaf denk je vooral aan wat anderen erover denken en hoop je dat je geen bekende tegen het lijf loopt. En bij de kassa of servicebalie om condooms vragen, terwijl er allemaal mensen op jou staan te wachten, is ook geen fijne situatie om je in te bevinden. Maar supermarkten en drogisterijen doen er nu alles aan om deze hoge drempel weg te nemen, door condooms vaker in het ‘normale’ schap te leggen. Ook kan je een medewerker van hetzelfde geslacht om advies vragen, mochten de klanten dat fijn vinden. Anders kan je nog via het internet zelf zoeken welke condooms het beste voor je zijn.

Online

Ook de markt voor online verkoop van condooms is gegroeid en verbeterd. Je hoeft niet meer naar een supermarkt of drogisterij te gaan om condooms aan te schaffen, want ze zijn online veel makkelijker verkrijgbaar. Daarnaast kan je de condooms volledig anoniem bestellen. Tuurlijk, je naam staat wel op de envelop of op het pakket, maar niemand ziet dat er condooms in zitten. Ook kan je ervoor kiezen om het pakketje ergens af te halen. Zo kan je ze gemakkelijk je huis binnen krijgen zonder dat je ouders vragen gaan stellen over het pakketje!

Dus bestel vandaag nog je condooms anoniem en discreet op Condoomfabriek.nl!