Condooms
woensdag 10 oktober 2018 -

Nationale Coming-Out Dag

Coming Out Dag.png
11 oktober 2018 is het Nationale Coming-Outdag. Op Coming-Outdag wordt jaarlijks aandacht besteed aan het moment dat mensen, of ze nu homo, lesbisch, bisexueel of transgender zijn, openlijk voor hun sexuele voorkeur of identiteit uitkomen. Deze dag vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten, en wordt sinds 2009 ook in ons land gehouden.

Naast dat het voor veel mensen een moment is waarop het makkelijker is om uit de kast de komen, is Coming-Outdag ook vooral belangrijk om de boodschap over te brengen dat iedereen het hele jaar moet voelen dat ze zichzelf kunnen zijn.

Extra sterk condoom gebruiken

Wanneer je uit de kast bent gekomen kan het best zijn dat jij je binnen niet al te lange tijd ook aan seks waagt met een partner van hetzelfde geslacht. Voor vrouwen niet bepaald een probleem, maar voor mannen iets dat extra risico's met zich mee brengt omdat het risico van SOA's bij anale seks groter zijn. Gebruik hierbij dan ook nooit een standaard condoom, maar in plaats hiervan een condoom met extra sterkte zodat de seks niet alleen fijn is, maar vooral ook veilig!

Anaal glijmiddel gebruiken

Glijmiddel kan de seks op veel manier leuker en fijner maken. Soms is het echter ook nog eens zo goed als onmisbaar. Bij anale seks is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat je genoeg anaal glijmiddel gebruikt. De anus is een erg gevoelig lichaamsdeel en is ook niet bedoeld om met droog te stimuleren. De wrijving bij anale seks is veel heftiger dan bij vaginale seks en glijmiddel zorgt ervoor dat dit veel soepeler verloopt. Zelfs als je alleen maar een vinger of een speeltje gebruikt, is glijmiddel erg belangrijk.