Is een goedkoop condoom net zo betrouwbaar?

Onlangs deden een aantal Belgische tv-makers een leuk onderzoekje. Door drie condooms te testen in verschillende prijscategorieën, wilden ze erachter komen of goedkope condoomsoorten net zo betrouwbaar zijn als de duurdere exemplaren. De conclusie was duidelijk: Het bleek dat er geen kwalitatief verschil bestaat tussen dure en goedkope condooms. Een goedkoop condoom is dus net zo veilig als een dure. De vraag die dan natuurlijk overblijft, is hoe dat precies kan.

CE-Keurmerk voor Condooms

De geteste condooms hadden allemaal een CE-keurmerk. CE staat voor Conformité Européenne, en dat betekent zoveel als ‘in overeenstemming met Europese regelgeving’. Binnen Europa bestaat namelijk een hoge kwaliteitsnorm waar producten zoals condooms aan moeten voldoen. Als de kwaliteit voldoet, wordt het CE-label op de verpakking aangebracht. De prijs van het condoom is daarbij niet relevant.

Prijsverschillen tussen Condooms

De reden waarom condooms te koop zijn in diverse prijsklassen, komt omdat er allerlei soorten condooms zijn met unieke features. Zo kan de ene standaardcondoom duurder zijn dan de ander omdat hij bijvoorbeeld minder sterk ruikt naar rubber, of omdat hij meer gebruiksgemak kent. De verschillen hebben dus niets te maken met kwaliteit, maar met de gebruikerservaring. Sommige condooms blinken daar extra in uit, zoals ultradunne condooms die een maximale gevoeligheid garanderen, of condooms met ribbels en noppen voor extra stimulatie en condooms waar een smaakje aan zit, zoals aardbei of cola.

Beste keuze uit ons Condoom assortiment

Als je zeker wilt zijn van de beste prijs/kwaliteitsverhouding is er één merk dat altijd de beste keus is: Safe. Dit Nederlandse condoommerk biedt namelijk diverse soorten condooms in premium kwaliteit voor een scherpe prijs. Met Safe kies je dus voor de topkwaliteit van een A-merk als Durex, maar dan met het prijsvoordeel waar iedere budgetshopper blij van wordt!