Het beste glijmiddel

Ben je op zoek naar het beste glijmiddel? Zoek niet verder. Wij hebben het beste glijmiddel in ons assortiment zitten! Maar wat is dan het beste glijmiddel? Het beste glijmiddel is ... het glijmiddel welke het beste bij je past. Maar welk glijmiddel is dat dan? Lees verder en wij nemen je mee in de glibberige wereld van glijmiddel.
 

Welk glijmiddel past het beste bij mij?

Welk glijmiddel het beste bij je past is afhankelijk van verschillende factoren, zoals ‘waar ga je het voor gebruiken’, ‘heb je een gevoelige huid’ en ‘wil je extra gestimuleerd worden’. En zo zijn er nog tig andere factoren te bedenken. Daarom kun je het beste vooraf al je wensen en eisen op een rijtje zetten, waardoor je met gemak het voor jou beste glijmiddel uit ons enorme glijmiddel aanbod kunt filteren.
 

Verschillende varianten glijmiddel

Glijmiddel is er niet alleen voor mensen die niet ‘vochtig’ genoeg worden, maar is juist bedoeld om nog gepassioneerder het liefdesspel met elkaar te beleven. Om dit iedere keer op een andere manier te ervaren, zijn er diverse soorten glijmiddel op de markt gebracht:

- Glijmiddel op waterbasis;
- Glijmiddel op siliconenbasis;
- Verzorgend glijmiddel;
- Stimulerend glijmiddel;
- Glijmiddel met smaak;
- Glijmiddel voor anaal gebruik;
- Glijmiddel om mee te masseren.

- Bijna ieder glijmiddel is veilig in combinatie met condooms te gebruiken – om er zeker van te zijn raden wij je aan om altijd eerst de desbetreffende verpakking hiervoor te raadplegen -

Glijmiddel op waterbasis is een glijmiddel gemaakt van water, waaraan een verdikkingsmiddel is toegevoegd. De eigenschappen van dit glijmiddel zijn o.a. dat mensen met een gevoelige huid hier beter tegen kunnen dan tegen glijmiddel op siliconenbasis. Daarnaast lost het op in water, waardoor je dit glijmiddel gemakkelijk uit je lakens en kleding kunt wassen. De minpunten van glijmiddel op waterbasis zijn dat het sneller opdroogt in vergelijking met siliconen glijmiddel en het iets plakkeriger aanvoelt.

Glijmiddel op siliconenbasis heeft als belangrijkste kenmerk dat het bijna niet uitdroogt en daardoor enorm efficiënt in gebruik is. Zelfs in aanraking met water, bijvoorbeeld onder de douche, blijft glijmiddel op siliconenbasis op je lichaam zitten zonder te verdwijnen. Zolang de siliconen in beweging blijven, blijft het op je lichaam. Wanneer dit glijmiddel een tijdje op je lichaam zit zonder te bewegen droogt het op. Verder is siliconen glijmiddel extreem glibberig, voelt het zacht aan als fluweel en is het daardoor - naast intiem gebruik - ook uitstekend te gebruiken als een massage gel.

Verzorgend glijmiddel is glijmiddel dat speciaal ontwikkeld is voor mensen met een gevoelige huid en van ieder ander glijmiddel daardoor een geïrriteerde huid en/of slijmvliezen krijgen. Verzorgend glijmiddel is meestal PH neutraal waardoor de intieme delen dit beter kunnen verdragen dan standaard glijmiddel. Ook wordt er vaak Aloë Vera aan toegevoegd vanwege het helende bestanddeel van deze plant.

Stimulerend glijmiddel is een uitgebreide versie van gewoon glijmiddel en zorgt naast het glij-effect voor een extra stimulatie. Zo is er stimulerend glijmiddel met een verwarmend effect, een tintelend effect, glijmiddel voor heftigere orgasmes en zelfs glijmiddel dat het hoogtepunt van de man uit kan stellen.

Glijmiddel met smaak is bijna altijd een glijmiddel op waterbasis waaraan een bepaalde smaak en geur is toegevoegd. Glijmiddel met smaak wordt vaak gebruikt om de orale seks een nieuwe dimensie te geven en ruikt daarnaast erg lekker in vergelijking met standaard glijmiddel (wat vaak geurloos is). Het is overigens niet schadelijk voor je om dit glijmiddel oraal binnen te krijgen.

Glijmiddel voor anaal gebruik is glijmiddel dat expliciet ontworpen is om de kwetsbare wand van de anus, welke erg dun is, te beschermen. Vaak is glijmiddel voor anaal gebruik dikker dan standaard glijmiddel en is het extreem glad voor een soepele penetratie. Het meeste glijmiddel voor anaal gebruik is daarom een glijmiddel op siliconenbasis. Sommige varianten in deze categorie bevatten een verdovend stofje om extra te kunnen ontspannen en de anus tijdelijk iets minder gevoelig te laten zijn.

Glijmiddel om mee te masseren wordt vaak 2 in 1 glijmiddel genoemd omdat je het als glijmiddel en als massagegel kunt gebruiken. Durex heeft haar massage producten dan ook Durex Play Massage 2in1 genoemd, welke heel populair zijn bij het grote publiek.
Wat minder bekend is als massage product, is glijmiddel op siliconenbasis. Doordat glijmiddel op siliconenbasis bijna niet uitdroogt en een buitengewoon lang en voortreffelijk glijvermogen bezit, is dit een ideale massage gel en erg populair bij (sport) masseurs.

Maak je keuze!
Nu je bent bijgepraat over de verschillende soorten glijmiddel kun je waarschijnlijk het beste glijmiddel uitzoeken. Essentieel hiervoor is het op een rijtje zetten van jullie wensen waarna je eenvoudig een keuze kunt maken in ons ruime assortiment.

glijmiddel kopen