Glijmiddel soorten

Glijmiddel is een belangrijk onderdeel voor een succesvolle avond. De vrouwelijke vagina wordt zelf op een natuurlijke wijze "vochtig" maar het kan nodig zijn wat extra's te gebruiken om schuren te voorkomen. Op Condoomfabriek.nl vind je diverse soorten en merken.

Op ieder condoom zit standaard een beetje glijmiddel. Dit is om het latex soepel te houden en ervoor te zorgen dat het condoom goed glijdt. Het gebruik van wat extra vochtigheid is altijd aan te raden en maakt het seksen een stuk comfortabeler. Er zijn veel verschillende soorten van dit vloeibare goedje. Hieronder vind je hierover meer informatie:
 

Glijmiddel op olie basis

De producten op oliebasis zijn niet te gebruiken met condooms. De olie tast het rubbertje aan waardoor het gemakkelijk kan scheuren. Daarnaast veroorzaakt de olie een flinke rommel gezien het lastig te verwijderen is uit bijvoorbeeld het beddengoed en kleding. Het is dus niet aan te raden de producten op oliebasis te gebruiken tijdens de daad. Het kan wel lekker zijn om te masseren met olie basis producten gezien het ontzettend goed glijdt.
 

Glijmiddel op waterbasis

Deze worden het meest verkocht. Vrijwel alle glijmiddelen zijn op waterbasis tenzij je kiest voor de siliconen variant. Het nadeel van waterbasis is dat het snel oplost. Hierdoor glijdt het voor korte duur en heb je relatief veel nodig om langer te glijden. Dat is natuurlijk logisch gezien het water in het product snel verdampt door de warmte van je lichaam. Het voordeel is dat het makkelijk schoon te maken is en zo goed als vanzelf oplost. Hierdoor is het ook zeer goed te gebruiken op bijna alle sextoys zoals een vibrator. Alle durex producten zijn ook op waterbasis bijvoorbeeld Durex Lovers Connect.
 

Glijmiddel op siliconen basis

De vloeibare substantie op siliconen basis is zeer goed te gebruiken met rubbertjes. Het is niet aan te raden het te combineren met het gebruik van sextoys. Dit komt omdat de siliconen niet vanzelf oplossen en het dus lastiger is om de sextoy schoon te maken na gebruik. Het grote voordeel van dit siliconen product is dat het langdurig blijft glijden en je hierdoor met lang kunt doen met een beetje van dit vloeibare goedje. Ondanks dat de producten op waterbasis het meest verkocht worden, zijn veel mensen die een keer siliconen gebruiken direct om. Het voelt zachter aan, glijdt beter en gaat langer mee. Het is dus zeker aan te raden ook eens siliconen glijmiddel te gebruiken.
 

Smaak glijmiddel

Er is enorm veel keuze uit het vloeibare goedje in diverse smaken. Deze zijn allemaal op waterbasis zodat je ze zonder moeite op kunt eten. Los van de heerlijke geur kunnen ze ook erg lekker zijn. Een nadeel is dat de meeste smaak producten wel plakken. Dit komt door de toegevoegde suikers waardoor het lekker zoet proeft.
 

Verzorgend glijmiddel

Naast de normale glijmiddelen zijn er ook diverse speciale varianten zoals verzorgend. Deze zijn vaak voorzien van Aloë Vera en zeer aan te raden voor mensen met een snel geïrriteerde huid. Op Condoomfabriek.nl vind je een uitgebreid assortiment van deze verzorgende producten.
 

Stimulerend glijmiddel

Er zijn veel verschillende stimulerende producten op de markt zoals het vloeibare goedje met licht verdovend effect om het langer uit te houden of de stimulerende gel voor vrouwen. Vooral de delay gels voor mannen zijn zeer populair.
 

Anaal glijmiddel

Speciaal voor anale sex zijn er diverse anaal glijmiddelen verkrijgbaar. Vrijwel alle anaal producten zijn op siliconen basis. Omdat de anus uit zichzelf zeer droog is wordt altijd aangeraden genoeg van het vloeibare goedje te gebruiken voor anale sex. Het voorkomt een gescheurd condoom en vooral erg veel pijn.

Glijmiddel kopen