Door een condoom geen gevoel tijdens de sex? Dit doe je fout.

Dat gezegd hebbende, veel mensen mijden het condoom alsnog. Reden hiervan is dat het condoom veel gevoel zou wegnemen. Maar liefst 40-45% van de mannen leiden onder het ‘one size fits all’-idee, stelt Engels condoomexpert They Fit. Veelgehoorde klachten zijn ‘te lang of te kort’, ‘te strak of te los’, ‘moeilijk om te doen/glijdt snel af’ of een combinatie van deze problemen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling, want er zit een flink staaltje technologie en techniek achter die rubbers, en dat alles om jou zoveel mogelijk plezier in de slaapkamer te kunnen bieden.

Wat je dan verkeerd doet? De kans is groot dat je een condoom gebruikt met de verkeerde maten. Sterker nog: uit onderzoek blijkt dat vrijwel alle (echt!) mannen die de juiste maat condoom gebruiken significant verschil in gevoel en plezier merken – op een positieve manier. Klinkt simpel, maar hoe vind je de juiste maat voor jou?

Een standaard condoom is 52mm breed, dit staat ook op de verpakking. Mannen die kleiner of groter geschapen zijn (in opgewonden toestand) zullen verder moeten zoeken – en dat is niet altijd makkelijk. Er is nou eenmaal net wat minder op de markt voor deze mannen.

Meet je penis allereerst goed op in stijve toestand: de diameter is het belangrijkst. Vervolgens kijk je op Condoomfabriek.nl welke maat bij jou past. Gelukkig denken wij net iets verder dan de gemiddelde drogist. Onze maten variëren dan ook tussen de 47mm en 69mm. Nogal een verschil dus! We raden je aan om verschillende groottes te proberen om uit te vinden welke het best bij je past – is ook geen ramp, toch?

Mocht blijken dat je echt moeite hebt met de dikte van het rubber en niet met de maat (maar geloof ons, hoogstwaarschijnlijk ligt het aan de maat), dan hebben we een derde optie voor je. We hebben namelijk ook ultradunne condooms voor de extra gevoelige man. Vind je rubber niet fijn aanvoelen of ben je bang dat je het condoom beschadigt? Gebruik dan de Wingman condooms, dat scheelt je een hoop gestuntel in de slaapkamer. Have fun!