Nieuw Studiejaar: Gebruik je verstand tussen de lakens

Het nieuwe studiejaar staat weer voor de deur. Ondanks dat er coronamaatregelen zijn, zullen er ook dit jaar weer veel nieuwe studenten naar de grote steden trekken. Dit betekent dat er veel nieuwe contacten worden gelegd bij onder andere studentenverenigingen. Deze contacten kunnen uitmonden in hele gezellige avondjes, waarbij het belangrijk is dat je verstandige keuzes maakt. Ook tussen de lakens is dit het geval. Waarom en hoe je dit zou moeten doen, willen we graag met je delen.


Bedpartners

Gezellige avondjes kunnen tussen de lakens eindigen. Studenten hebben over het algemeen dan ook meerdere bedpartners. Hierbij wil het hebben van veilige seks er nog wel eens bij inschieten. Want hoewel er steeds meer voorbehoedsmiddelen zijn en deze steeds gebruiksvriendelijker worden, doet een op de vijf jongeren het nog weleens onveilig. Opvallend is hierbij dat alcohol een grote rol speelt. Als er alcohol in het spel is, wordt de kans op onveilige seks namelijk vergroot. Het is dan ook belangrijk om te allen tijde je verstand tussen de lakens te gebruiken.


Voorbehoedsmiddelen

Zoals we al eerder zeiden zijn er veel voorbehoedsmiddelen beschikbaar. Hierbij komt het vooral neer op de vrouwen. Zij worden vaak geacht aan de pil te zijn of om een spiraaltje te dragen. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar de pil of een spiraaltje behoed je niet tegen een SOA. Daarom denken wij van Condoomfabriek.nl dat de verantwoording voor het gebruiken van een condoom bij de man moet liggen. Zo zijn jullie allebei verantwoordelijk bezig en gebruiken jullie allebei je verstand. Dus voor alle nieuwe studenten; bestel een voorraadje condooms en zorg dat je er altijd eentje bij je hebt. Wees verstandig!