Een verzorgend condoom?

In oktober 2013 lanceerde Safe het allereerste verzorgende condoom in de wereld: het Safe Caring (Aloë Vera) condoom. Maar wat is een verzorgend condoom nu eigenlijk? Deze vraag komt regelmatig bij onze klantenservice binnen. In dit artikel willen wij deze vraag beantwoorden, uitleggen wat een verzorgend condoom precies is en waarom dit zo uniek is.

Aan de meeste condooms is siliconen glijmiddel toegevoegd, omdat glijmiddel op siliconenbasis langer houdbaar is dan glijmiddel op waterbasis. Veel vrouwen kunnen echter niet tegen siliconen glijmiddel en krijgen daardoor bij het gebruik van dit glijmiddel – en de condooms die dit glijmiddel bevatten – last van irritaties. Het Safe Caring condoom is een condoom dat is voorzien van verzorgend (siliconen) glijmiddel met daarin Aloë Vera extracten waar de meeste vrouwen wél tegen kunnen.

Condooms met verzorgend glijmiddel met Aloë Vera

Dat veel vrouwen niet tegen siliconen glijmiddel kunnen, kan komen door uiteenlopende redenen zoals het hebben van een tere huid of het hebben van een allergie voor bepaalde ingrediënten die verwerkt zijn in dit glijmiddel. Ook kan het zijn dat de pH waarde van de vagina hierdoor wordt aangetast.

Gelukkig is dit allemaal te voorkomen met speciaal daarvoor ontwikkelde glijmiddelen welke in de volksmond ‘verzorgend glijmiddel’ wordt genoemd. Deze glijmiddelen zorgen ervoor dat dat de pH waarde niet verstoord kan worden en in balans blijft. In veel verzorgende glijmiddelen is het natuurproduct Aloë Vera verwerkt. Het sap van deze plant werkt verzorgend en wordt onder andere gebruikt als middel om de genezing van wonden te versnellen en om de huid te laten herstellen nadat het bijvoorbeeld is verbrand door de zon.

Een verzorgend condoom kopen

Omdat sommige vrouwen niet tegen standaard siliconen glijmiddel kunnen, is het eigenlijk vreemd dat er nog geen condoom op de markt te vinden was dat is voorzien van verzorgend glijmiddel. Dat dacht Safe waarschijnlijk ook en men is daarom aan de slag gegaan met het ontwikkelen en produceren van een verzorgend condoom. ’s Werelds allereerste verzorgende condoom is vanaf nu ook beschikbaar bij Condoomfabriek.nl.