Condooms
donderdag 6 september 2018 -

Condoomgebruik onder jongeren afgelopen jaren gedaald

Condoomgebruik onder jongeren gedaald

Het gebruik van een condoom en het hebben van veilige seks zijn de belangrijkste voorwaarden bij het voorkomen van een soa. Op condoomfabriek.nl beiden we daarom condooms aan voor aantrekkelijke prijzen. Op deze manier proberen we om condooms ook voor jongeren betaalbaar te houden. Uit onderzoek is nu echter gebleken dat jongeren steeds minder gebruik maken van condooms. Een van de oorzaken is gebrek aan grootschalige campagnes die het bewustzijn van soa’s creëren. Daarom willen wij met dit artikel   én met een speciale actie nog eens extra aandacht geven aan het belang van veilige seks.  

Minder bang voor soa’s

Het condoomgebruik onder jongeren die seksueel actief zijn is sterk afgenomen in de afgelopen jaren. Het verschil is groter en zorgwekkender dan je zou denken. Ter vergelijking; In 2009 gebruikte ruim 80 procent van de jongeren een condoom, terwijl dat het afgelopen jaar nog maar 55 procent was. Iets meer dan de helft van de seksueel actieve jongeren gebruikt dus nog maar een condoom. Volgens SOA Aids Nederland komt dit omdat jongeren minder bang zijn voor de gevaren van soa’s. Ook zijn de behandelingen tegen soa’s steeds beter, wat minder zorgen baart onder jongeren. Toch blijft het zo: Voorkomen is beter dan genezen!

Gratis Condooms

Wij vragen ons af waarom het gebruik van een condoom zo erg gedaald is in de afgelopen periode. Volgens SOA Aids Nederland komt het dus omdat jongeren de gevaren van soa’s onderschatten. Maar wellicht komt het ook omdat jongeren vinden dat ze hun geld beter uit kunnen geven aan andere dingen dan aan condooms. Wij zijn het hier uiteraard niet mee eens en bieden daarom altijd 3 gratis condooms aan. Het enige wat je hoeft te doen is de gratis condooms pagina te bezoeken en de 3 condooms in je winkelwagen te plaatsen.