Condoomfeitjes


Wie dacht dat de condoom een recente uitvinding is, komt bedrogen uit. De eerste variant van de condoom dateert van omstreeks 10.000 voor Christus. Op een muurschildering werd uitgebeeld hoe er bij een man een condoom om werd gedaan. Sindsdien is de condoom zich gaan ontwikkelen, wordt er nieuw materiaal voor gebruikt en zijn ze overal verkrijgbaar. Maar er zijn nog steeds dingen die we niet weten over condooms. Daarom een lijstje met een aantal waargebeurde verhalen, waarmee je indruk kan maken bij je vrienden en vriendinnen. 1.) Hergebruik
In de zeventiende eeuw werden condooms nog gemaakt van dierlijke ingewanden en organen. Omdat deze duurder waren dan de condooms van nu, werden ze opnieuw gebruikt. Vanaf omstreeks 1850 werd het mogelijk om condooms in grote getalen te produceren en goedkoper aan te bieden, maar het duurde nog ruim honderd jaar voordat deze wereldwijd verkrijgbaar waren. In Azië waren deze bijvoorbeeld nog niet verkrijgbaar. Vrouwen die in Japan in bordelen werkten moesten na hun dienst de gebruikte condooms schoonmaken, zodat ze deze de volgende dag weer aan haar klanten konden uitdelen. Denk hier maar aan als je denkt dat jouw baan tegenvalt.

2.)Condooms worden niet alleen voor seks gebruikt
Iedereen weet dat je condooms voor veel andere doeleinden kan gebruiken dan seks. Recentelijk stond Facebook bijvoorbeeld vol met Condomchallenge video’s. Daarnaast zijn condooms te gebruiken als waterballon en met een beetje creativiteit zelfs als katapult.

Maar er zijn ook meer praktische doeleinden te bedenken voor condooms. In 2004 verspreidde de Indiase overheid gratis condooms over het hele land, om dreigende overbevolking tegen te gaan. Veel van deze condooms werden juist voor andere dingen gebruikt. Zo gebruikten wegwerkers de condooms om een extra laag onder snelwegen aan te brengen. Hierdoor ontstonden er minder scheurtjes in het wegdek en werd de weg egaler en beter berijdbaar. Loodgieters gebruikten condooms om lekkage tegen te gaan en soldaten stopten condooms om de loop van hun wapen heen om ze te beschermen tegen waterschade.

3.)Het ribbelfrietje
Bill Gates, de oprichter van Microsoft, bood 100.000 dollar aan vanuit zijn stichting om een nieuwe condoom te laten ontwerpen. De condoom moet veiliger zijn, maar tegelijkertijd ook meer plezier en genot leveren. Ondernemers en ontwikkelaars konden hun suggesties bij hem inleveren. Zo’n 800 ideeën werden aangeleverd, maar slechts elf finalisten kregen de zak met geld mee naar huis. De “Origami condoom” was een van de finalisten. Deze zit iets losser dan een standaard latex condoom, maar door de speciale vorm, die iets wegheeft van een ribbelfrietje, worden zowel man als vrouw extra gestimuleerd tijdens de seks.

4.)Olympische Spelen
Met een grote groep sporters, die een maand lang samen wonen in het Olympisch dorp, is seks onvermijdbaar. Tijdens de verschillende Olympische Spelen worden tienduizenden condooms verspreid onder de mannelijke deelnemers. In het jaar 2000, toen de Olympische Spelen werden gehouden in Sydney, deden 6.500 mannelijke atleten mee. Zij kregen tijdens het toernooi 70.000 condooms, iets meer dan tien per persoon. Al snel raakten de condooms op, dus werden er nog eens 20.000 bijbesteld. Bij de recentere Spelen werden zelfs meer condooms uitgedeeld. Tijdens de Spelen van 2014 in Sotsji werden 100.000 condooms gedoneerd, al bijna 35 condooms per atleet. Naast de trainingen en wedstrijden was er blijkbaar weinig tijd om stil te zitten.