Condooms
donderdag 24 november 2016 -

3 redenen om een condoom met glijmiddel te gebruiken

Glijmiddel.jpg

Condoomgebruik is essentieel om ongewenste zwangerschappen en soa’s te voorkomen. Door een condoom om te doen, ben je dus goed bezig. Maar heb je weleens nagedacht over wat je er allemaal nog meer mee kunt doen? Je zou er bijvoorbeeld glijmiddel op kunnen smeren. Dat heeft namelijk interessante voordelen. Dit zijn er drie:

1. Het is veilig
Condooms zijn veilig en glijmiddel ook. Het combineren is dan ook gegarandeerd safe. Je kan kiezen uit glijmiddel op waterbasis en op basis van siliconen. Glijmiddel op waterbasis kun je hierbij het best gebruiken met condooms. Glijmiddel op siliconen basis kan ook worden gebruikt met condooms, mits dit expliciet wordt vermeld.

2. Het glijdt soepel
Met glijmiddel is sex een stuk prettiger omdat het soepeler gaat. In het geval van een droge vagina, is glijmiddel een absolute must. En zeker bij anale sex is het belangrijk om te zorgen voor een extra glad condoom. 

3. Het is opwindend
Alleen al het opsmeren van glijmiddel heeft een erotiserende werking. Het voelt extra opwindend omdat de hand makkelijk heen en weer over de penis glijdt. Ook voor een stimulerend effect is glijmiddel dus een goede tip.