Chlamydia, Voorkomen is beter dan Genezen

Een soa, niemand wil er een of zegt er een te hebben. De overdraagbare aandoeningen komen voornamelijk veel voor onder jongeren. Dit is erg onhandig natuurlijk, een probleem in de schaamstreek is nooit fijn. Juist daarom is het belangrijk dat je voor bescherming zorgt. Het voorkomen van soa’s is makkelijk te realiseren.

Zolang jullie allebei veiligheid serieus nemen, is de kans op besmet raken nihil. Toch laat de veiligheid nog wel eens te wensen over. De meest voorkomende SOA is momenteel Chlamydia. Jongeren met chlamydia zijn zich daar vaak niet van bewust omdat de klachten op de oppervlakte vaak uitblijven. Als je onveilig hebt gevreeën kan je dus besmet zijn met Chlamydia zonder dat je het zelf weet. Het kan dus geen kwaad om dit snel even te controleren.


Wat kun jij doen?

Voor de jongens lijkt het duidelijk wat de juiste actie is. Zorg altijd dat je een Safe condoom draagt als je het bed deelt met een nieuwe partner. Dames, zorg ervoor dat je eerst aan jezelf denkt en laat de jongen een Safe condoom gebruiken.

Vooral voor de dames is het belangrijk om aan de veiligheid te denken. De gevolgen van chlamydia zijn namelijk zwaarder voor de vrouw dan voor de man. Als de soa te lang onbehandeld blijft leidt dit in het ergste zelfs geval tot onvruchtbaarheid.


Wat kunnen wij doen?

Bij de Condoomfabriek zijn er flink wat artikelen aanwezig om te voorkomen dat jij of je partner een soa oploopt. Van testen die je thuis kan doen tot de condooms voor de mannen. Meer dan genoeg mogelijkheden voor jullie om ervoor te zorgen dat je goed bent voorbereid op een mooie avond samen, zonder nare gevolgen. Op die manier kunnen jullie samen lekker beschermd genieten.