8 Condoomfeitjes die je waarschijnlijk nog niet wist

Iedereen weet natuurlijk wel van het bestaan van condooms en hoe je ze moet gebruiken. Maar toch zijn er waarschijnlijk een aantal feitjes die je nog niet wist over condooms. Daarom hebben we deze feitjes voor je op een rijtje gezet.

1. Dubbele bescherming

Condooms zijn de enige vorm van anticonceptie die zowel beschermt tegen soa’s als ongewenste zwangerschappen. Daarmee is het de veiligste en beste optie om teleurstellingen na afloop van een seksavontuur te voorkomen.  

2. Geschikt voor mannen en vrouwen

Niet alleen mannen, maar ook vrouwen kunnen een condoom dragen. Zo’n vrouwencondoom bestaat uit een kunststof hoesje dat in de vagina moet worden aangebracht. Bovenin en onderin zit een ring die voor extra stevigheid zorgt. Daardoor blijft alles goed zitten tijdens de seks.

3. Gratis condooms

Als je geen zin hebt om te betalen voor condooms, kan je ze ook gewoon gratis krijgen via Condoomfabriek. Het enige wat je daarvoor met doen, is naar de Gratis Condooms-pagina gaan en ze daar toevoegen aan de winkelwagen. Vervolgens kan je verder winkelen of alleen de gratis condooms bestellen.   

4. Glijmiddel op waterbasis

Het is heel belangrijk om het juiste glijmiddel te gebruiken in combinatie met een condoom. Dat komt omdat het materiaal van een condoom heel snel slijt als het in contact komt met siliconenglijmiddel of een glijmiddel op oliebasis. Alleen glijmiddel op waterbasis is echt veilig.

5. Condoom keurmerk

Een condoom dat officieel is goedgekeurd voor verkoop door de Europese Unie heeft een CE-keurmerk. Dit betekent dat de kwaliteit ervan gewaarborgd is en dat je er dus met een gerust hart gebruik van kan maken.

6. Verschillende soorten condooms

Je kan condooms in allerlei soorten en maten kopen. Zo bestaan er XL-condooms voor groot geschapen mannen en geribbelde condooms die voor extra stimulatie zorgen tijdens de seks. Er zijn zelfs orgasme-vertragende condooms die voor een groter uithoudingsvermogen zorgen.

7. Condooms zonder latex

Mensen met een latex-allergie kunnen ook gewoon condooms gebruiken. Er bestaan namelijk speciale condooms zonder latex. Die zijn gemaakt van synthetische materialen die geen allergische reactie veroorzaken, zoals een gevoelige huid of jeuk. 

8. Condoom omdoen

Het komt nogal vaak voor dat het omdoen van een condoom voor een dipje zorgt in de seksbeleving. Dat kan voorkomen worden door er geen onderbreking van te maken, maar het moment op te laten gaan in het voorspel. Tip: laat je bedpartner het condoom bij jou omdoen op een sexy manier.